Бившият служебен вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета

...
Бившият служебен вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета
Коментари Харесай

И Деница Златева бе разпитана за НДК

Бившият длъжностен вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Деница Златева бе разпитана през днешния ден като очевидец по следствието за ремонта на НДК. На излизане от следствието тя съобщи, че не са ѝ задавани по-различни въпроси от това, което е говорила пред краткотрайна парламентарна комисия, която бе образувана за инспекция за разходването на целево отпуснатите от кабинета пари за европредседателството.

Златева сподели, че е разпитвана в качеството ѝ на принципал на НДК за трите месеца в границите на мандата на служебното държавно управление на Огнян Герджиков. " Бях извикана да дам свидетелски показания, както всички останали министри, които в този интервал са изпълнявали ролята на едноличен притежател на капитала на НДК ".

Бившият вицепремиер разяснява и изявлението на сегашния член на съвета на шефовете на НДК - Ангел Митев, съгласно който 3.6 млн. лева от отпуснатите за ремонт пари са изразходвани за други действия. " В края на мандата - на 2 май, получих писмо със салдата по сметките на НДК, според което имаше над 8 млн. лева Това е към 31 март. Не очаквайте от един принципал да знае всички разплащания, които прави едно комерсиално сдружение. Все отново то си има изпълнителен и финансов шеф ", сподели Златева.

Накрая тя прикани: " Нека да оставим следствието да си свърши работата и да откри каква стойност е изразходвана в действителност. В последна сметка всеки е почтен до доказване на противното ".

Миналата седмица някогашният шеф на НДК Мирослав Боршош бе притеглен към наказателна отговорност за две закононарушения - за нецелево разходване на част от отпуснатите от кабинета пари и за умишлена занемареност. Разпитани досега са сегашният вицепремиер Томислав Дончев и министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, чака се разпит и на някогашният министър на културата, в този момент народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР