Бившият служебен премиер Стефан Янев призна, че президентският съветник Николай

...
Бившият служебен премиер Стефан Янев призна, че президентският съветник Николай
Коментари Харесай

Стефан Янев намекна за корупция на Копринков по време на служебните правителства

Бившият длъжностен министър председател Стефан Янев призна, че президентският консултант Николай Копринков е опитвал зад тила му " да прави някакви неща ". В изявление за Нова нюз Янев изясни, че е парирал тези " неща ", когато е знаел за тях. " Да кажем за някакви неща от всекидневието, които касаят лични или въпроси, свързани с опция за въздействие при взимане на някакво решение. В момента не мога да се сетя съответен образец, тъй като са били дребни неща ", увери Янев.

Копринков сега е секретар по вътрешна политика на президента Румен Радев. По времето на служебните държавни управления на Янев заемаше длъжността секретар по вътрешна политика и гражданско общество. За ролята на 46-годишния Копринков в екипа на Румен Радев се носят легенди, като му се приписва ролята на сив кардинал в службите и други основни браншове.

Политиците постоянно го визират, говорейки за " пътя на Копринката ". За него ставаше дума и в прословутия запис от партийното заседание на " Продължаваме промяната ", споменаван е и от водача на ГЕРБ Бойко Борисо. За " пътя на Копринката " приказва преди дни и Делян Пеевски. " Събрал задоволително средства за двете години, корупционният кръг с неговите съветници (на Радев, б.а.) към него е колосален. Къде потъна " Пътят за Копринката ", къде потъна Сотир Ушев, кой е касиерът? Това са доста въпроси. Ако имаме прокуратура, да ги зададе. Надявам се, откакто създадем новия Закон за правосъдната власт, ще има прокуратура, ще има служби и следствия. Защото това е невероятно - едни хора с парите, които събраха за две години, да си вършат партия ", енигматично разгласи преди дни глобеният за корупция по американския закон " Магнитски " Пеевски.

Отдавна приказвам за " пътя на Копринката ", съобщи Борисов в коментар за настояването на Пеевски да се осветят делата към президента Радев и неговите съветници.

Янев, който към този момент не е част от президентския екип, а е водач на партията " Български напредък ", разяснява тъкмо изявлението на Пеевски.  " Може би за тези 7 месеца сме се видели един или два пъти. Но въпросът е, че той вероятно се е опитвал зад тила ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях. В момента не мога да се сетя за съответен образец, тъй като са били дребни неща ", сподели Янев.

Според него е обикновено, че Пеевски атакува президента, защото  пък президентът бил главен критик на болшинството, от което Движение за права и свободи е част. " Дневният ред на нападките е когато има напрежение. Един скандал се компенсира, като се атакува президентската институция. Играе се тенис мач на нападки ", сподели Янев.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР