Бившият служебен премиер Стефан Янев обяви, че получавал сигнали за

...
Бившият служебен премиер Стефан Янев обяви, че получавал сигнали за
Коментари Харесай

Стефан Янев предупреди никой да не дава пари на партията му, засега

Бившият длъжностен министър председател Стефан Янев разгласи, че получавал сигнали за " нечисти и провокативни действия " по отношение на партията му " Български напредък ", която към момента не е записана, само че има намерение да взе участие в изборите.

" В последните седмици до мен доближи информация от разнообразни елементи на страната за избрани лица, които се показват за свързани с Политическа партия " Български напредък " и настояват, че са упълномощени, персонално от мен, да водят диалози и притеглят хора, които да вземат участие във образуването на партийните листи с претенденти за народни представители за идните предварителни избори. Обезпокояващо е, че в някои от случаите са поставяни избрани условия, включително и финансови ", написа Янев във Facebook.

По думите му " това са безусловно недостойни, нечисти и провокативни действия, целящи да дискредитират и омърсят нашите желания да имаме България такава, за каквато всички мечтаем ".

Той обаче не показва имена на хора, които са правили тези " действия " против партията му.

" Небезизвестна е максимата, че " политиката е мръсна работа ", само че тя става такава, когато в нея влязат нечистоплътни, " мръсни " хора. Като български жител и български офицер, аз и управлението на Политическа партия " Български напредък " няма да допуснем сходно нещо. У нас има задоволително партии, които " търгуват " и удовлетворяват всевъзможни вътрешни и външни ползи. Ние няма да бъдем такава партия ", заявява Янев.

Той декларира, че с цел да пресече тези " провокативни дейности ", ще издаде " вътрешна заповед ", с която да оторизира 8 души да построяват партийните структури в страната .

" Когато взехме решението да стартираме да сътворяваме този политически план, водещото бе да бъдат привлечени хора, които желаят да работят за България – без персонални упоритости, без условия за постове и без скрити цели. Всички, които се припознават в нашите хрумвания и споделят задачите ни, могат да се свържат със законно определените представители на партията. Никога и по никакъв мотив не съм упълномощавал никого да слага финансови условия за присъединяване в партията ", написа той и прибавя, че в случай че партията му бъде записана, тя ще се финансира " по методите, посочени в устава ".

Янев разгласи, че влиза в политиката при започване на март тази година, откакто министър председателят Кирил Петков изиска оставката му като министър на защитата, тъй като Янев настояваше да не се употребява думата " война " за нахлуването на Русия в Украйна, а да се придържаме към казаното от Путин, че това е " специфична интервенция ". След това той се разгласи и против изпращането на военна помощ на Украйна, позовавайки на същия претекст като президента Румен Радев, чийто консултант беше – че с сходен ход страната ни ще се включи във войната.

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов, който бе забъркан в запис за предложение на рушвет по отношение на активността на фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", бе част от инициативния комитет на " Български напредък ". След експлоадирането на абсурда към него обаче Стефан Янев разгласи, че Моллов няма да остане в " Български напредък ". Така партията се снабди с първи изпъден член още преди да е записана.

" Когато се създадат нужните следствия и той (Моллов- бле.ред) надлежно си почисти името – дай боже - тогава можем да мислим за някакво взаимно бъдеще. Но сега не ", сподели тогава Стефан Янев пред Нова нюз.

Иначе " Български напредък " внесе документите си за регистрация в Софийски градски съд на 19 юли. Съдът има едномесечен период да насрочи намерено съвещание с приканване на молителя и при присъединяване на прокурор да прегледа молбата. След това би трябвало да се произнесе в 14-дневен период от съвещанието за поисканата регистрация. Ако няма нередности, партията ще бъде вписана в Регистъра на политическите партии. Законът дава опция и за обжалване на решението на Софийски градски съд, каквото и да е то.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР