Бившият служебен премиер Стефан Янев и настоящ лидер на русофилската

...
Бившият служебен премиер Стефан Янев и настоящ лидер на русофилската
Коментари Харесай

Янев обясни защо тръбата е цяла и защо газът тече

Бившият длъжностен министър председател Стефан Янев и сегашен водач на русофилската " Български напредък " Стефан Янев изплю камъчето за налудничавия си статус във фейсбук отпреди няколко седмици, в който пита: " Защо тръбата е цяла? Защо газът тече " в подтекста на договарянията с " Газпром ", за които и самият той упорства на фона на съществени митинги против обвързването с Кремъл. 

Въпреки че съдружният му сътрудник Стефан Софиянски съобщи, че профилът на Янев във фейсбук е бил подложен на хакерска офанзива, Янев съобщи, че в действителност самичък си го е разгласил. 

Янев изясни, че обявата фактически е негова и че е имал поради тръбата на така наречен " Балкански поток ", по който през страната минават съществени количества газ в посока Сърбия и Унгария, от която обаче България получава жълти стотинки. 

" Тук въпросът има два ракурса - единият е в общоевропейски проект, тъй като европейските водачи за 6 месеца не откриха метод да търсят солидарно решение за гарантиране на доставките и гарантиране на търпими цени. В чисто вътрешен проект - в българския парламент се появи една коалиция, да кажем анти " Газпром ", която имаше най-малко 140 депутати и не направи нищо, с цел да спре, примерно, преноса на този газ ", разяснява Янев. 
 
По думите на Янев той не може да подсказва какви решения да се вземат, само че може да уточни, че нищо не е било направено - както на локално, по този начин и интернационално равнище. Според него е трябвало да се направи обща европейска политика във връзка с снабдяването на газ.

" Това трябваше да е солидарна политика за всички страни членки, не страните членки да се избавят поединично. Миналата седмица чух австрийския канцлер да показва същата теза. Мисля, че е извънредно време и сега се привиква след няколко дни европейски съвет, който ще дискутира, с изключение на всички останали, и тази тематика ", съобщи водачът на " Български въZход ". 
ТЕМА преди 45 минути 491 преди 52 минути 406 преди 2 часа 592
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР