Бившият служебен премиер и настоящ началник на кабинета на президента

...
Бившият служебен премиер и настоящ началник на кабинета на президента
Коментари Харесай

Гълъб Донев гледа с насмешка на конституционните промени

Бившият длъжностен министър председател и сегашен шеф на кабинета на президента Румен Радев - Гълъб Донев гледа с подигравка към най-големите апологети за смяна на статута на служебното държавно управление през Конституцията. Конституцията би трябвало да се написа от мъдри хора, тъй като би трябвало да има много дълъг небосвод пред себе си, тъй като нормите, записани в Основния закон на страната, да се ползват и да няма потребност от пояснява, разяснява Донев в студиото на БиТиВи.

Той уточни, че тези, които желаят смяна в Конституцията, са произлезли от служебните кабинети.

Донев не знае, в случай че Денков се обади на " прилежащата постройка " (президентството - б.р.), дали ще му отговори за взаимна работа сред изпълнителната власт и президентството. Президентът почита всяка една власт и всеки един съответен представител тогава, когато работи с почитание и отстоява националните ползи на България, сподели някогашният длъжностен министър председател.

Според него сглобката е направена и задачата е дадена, че би трябвало да има зложелател в лицето на президента и служебното държавно управление.

По думите му очевидно постоянното държавно управление с министър председател Николай Денков всеки месец ще излиза обществено, с цел да афишира, че от 18 месеца живот на постоянния кабинет e минал още един месец във властта. Донев не е видял нито едно действително деяние от постоянното държавно управление, което да реши проблемите на жителите и обществото, а се концентрират от дейности и бездействия на служебния кабинет.

" Не видяхме действителни дейности на кабинета за решение на проблемите ", разкритикува Гълъб Донев.

Всеки месец държавното управление на Денков споделя, че има чувството, че служебното държавно управление не е свършило работа, само че не се знае каква, засегнат е Гълъб Донев и добави, че служебният кабинет е бил с решаването на всички рецесии в страната - намаление цената на горивата, преодоляване на инфлацията. Всичко, което е реализирано от служебното държавно управление, се замита и се вършат опити да бъде прекъснато, уточни някогашният министър председател.

Донев дефинира като добра концепция всички дейности на служебното държавно управление да се предадат на прокуратурата, в случай че има нарушавания. Защо прокуратурата не се е произнесла по сигналите на служебното държавно управление за доставките на природен газ, запита той? Гълъб Донев увери, че служебното държавно управление се е водило единствено от интереса на страната и на българските жители. Нито за секунда не сме си разрешили да не сложим националния интерес, спазването на закона над нещо друго, акцентира някогашният министър председател.

Гълъб Донев увери, че България не би трябвало да загуби 1.6 милиарда лева за въглищните централи от Плана за възобновяване и резистентност. Служебното държавно управление направи всички дейности, с цел да подсигурява, че всичко, което е контрактувано е ПВУ, за зеления преход и за европейските стратегии, ще пристигна, сподели той.

Донев регистрира и че с помощта на служебното държавно управление, България ще има медицински хеликоптери през декември 2023 година Трябваше обаче от 1 юли да действат два медицински хеликоптера, уточни той. Гълъб Донев вижда едно недоумение от транспортния министър Георги Гвоздейков какво съставлява незабавната здравна помощ по въздух. " Правителството на Денков е отговорно за това, че българите не получават незабавна въздушна помощ по въздуха от 1 юли ", отсече някогашният министър председател.

Относно домашното принуждение, Донев съобщи, че с цел да се случи нещо, обвързвано с домашното принуждение, това изисква законодателна власт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР