Бившият служебен премиер и експредседател на парламента Огнян Герджиков похвали

...
Бившият служебен премиер и експредседател на парламента Огнян Герджиков похвали
Коментари Харесай

Новият гл. прокурор трябва да е като Сотир Цацаров

Бившият длъжностен министър председател и експредседател на Народното събрание Огнян Герджиков похвали в ефира на бТВ основния прокурор Сотир Цацаров и пожела приемникът на поста да е като Цацаров. В същото време Герджиков отхвърли номинация за поста да е предлагана на него.

„ Сотир Цацаров е един доста добър основен прокурор, въпреки че получава офанзиви отсам и оттова, което е естествено, когато си на такава позиция ”, счита правистът, съгласно който новият обвинител би трябвало да наподобява на своя предходник.

Огнян Герджиков разкри, че не е изкушен от поста на основен прокурор. Според него няма нищо неприятно в срещите на президента с магистрати във връзка избора на нов обвинител номер едно.

„ Властите в България са разграничени, само че това не значи, че не би трябвало да има разговор сред тях ”, съобщи Герджиков.

Ако се одобри дотацията на политическите сили да бъде понижена до 1 лев, това ще докара до гибелта на дребните партии и зависимостта на огромните от бизнеса, сподели още Герджиков.

„ Интересно е позоваването на референдума на Слави, където 2,5 млн. са дали своят вот за дотация от един лев. Ако създадем един референдум дали да бъдат понижени двойно налозите, а заплатите увеличени двойно, считам, че ще се получи същия резултат, а на другата година страната ще банкрутира ”, счита някогашният ръководител на Народното събрание, който е изумен от това клатене от прекаленост в прекаленост и политическата стихия към дотациите.

„ Едно такова позоваването на референдуми, в случай че не е правилно заложен въпросът, не би трябвало да бъде основа за взимане на решения по значими въпроси ”, безапелационен е правистът и напомни, че дотацията е била призната при ръководството на Национална движение „Симеон Втори" точно с цел да „ не бъдем подвластни по подобен непосреден метод, тъй че бизнесът да диктува какви закони да се одобряват ”.

" Много ми е болно за метода, по който се одобряват законите. Това е извънредно огромен проблем за България, доста непрофесионално. Един образец, който давам и няма да се уморя да давам, е Кодекса за обществено обезпечаване. От 2000 година до в този момент е променян 138 пъти – по 7 пъти на година. Бизнесът е доста заинтригуван да има устойчиво законодателство ", разяснява Герджиков.

Според него точно тази смяна на разпоредбите в придвижване отблъсква вложителите от България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР