Бившият служебен министър на земеделието Явор Гечев обвини финансовия министър

...
Бившият служебен министър на земеделието Явор Гечев обвини финансовия министър
Коментари Харесай

Явор Гечев: Асен Василев лъже

Бившият длъжностен министър на земеделието Явор Гечев упрекна финансовия министър Асен Василев в неистина. По Българска национална телевизия Гечев сподели, че през вчерашния ден Василев изнесъл “някакви данни за вноса на украинското зърно, които са освен спекулативни, ами са откровена неистина ”.

Ние произвеждаме 8 млн. тона зърно, консумираме 1 млн.тона. Стоката от Украйна е заместена с българска стока, от кое място идва ДДС-то тогава. Тези данни не дават отговор на истината, сподели Гечев.

Лъжа съгласно Гечев е изказванието на Асен Василев, че българинът яде по-скъп самун и по-скъпи храни, тъй като е бил неразрешен вносът на украинско зърно. Бившият аграрни министър сподели графики с цените на съществени храни за първите шест месеца на годината, съгласно които цените на артикули като самун, брашно, олио, масло, кисело мляко, кашкавал и прясно мляко отиват надолу.

Според Гечев има заплаха да се нагнетява напрежение сред производители и консуматори. Затова той предложи експертиза на държавното управление, в случай че не разполага с такава, с цел да се реши казусът.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР