Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и съветникът

...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и съветникът
Коментари Харесай

Лена затапи наглеца Демерджиев: Приеми, че си аут!

Бившият длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и съветникът на премиера Николай Денков – Лена Бориславова влязоха в неприсъствен сблъсък  в обществените мрежи. На Ленчето очевидно й е прекипяло от следващия безочлив и неук коментар на ексминистъра по повод  убийството на Алексей Петров.

През последните няколко дни Демерджиев не спря да дрънка врели-некипели като свърза разстрела на някогашната барета със сформирането на държавното управление на ГЕРБ и ППДБ. Днес корпулентният юрист шокиращо не беше в нито едно телевизионно студио, само че във фейсбук профила си разяснява, че „ убийството на Алексей Петров ще бъде употребявано от държавното управление като мотив за чистка в службите, до момента в който главната виновна за противодействието на този вид престъпност дирекция - ГДБОП, на процедура овладява Министерство на вътрешните работи ”.

„ Правителството на „ сглобката “ и подкрепящото го парламентарно болшинство за късия интервал на ръководството си направиха невиждан разгром в бранш “Сигурност ”. Още с встъпването на новия кабинет, основният секретар на Министерство на вътрешните работи беше изцяло изтласкан и изолиран от активността на ведомството. Бяха заменени шефове на основни дирекции, дирекции в администрацията и над половината шефове на ОД Министерство на вътрешните работи. Още тогава предизвестих, че това обезглавяване на системата ще докара до голям брой земетресения и отрицателни резултати.

По този мотив в една от дребното си обществени изяви министърът на вътрешните работи съобщи, че персонално той прави тези кадрови промени, познава качествата на хората, които назначава и стои зад тях. Всички нови назначения са свързани с ГДБОП, дирекцията до неотдавна ръководена от Калин Стоянов, чийто главен приоритет е да противодейства дейно на проведената престъпност като всеки самичък може да реши до каква степен сполучливо извършва ГДБОП тази задача ” написа Демерджиев.



По отношение на ДАНС – държавното управление назначи двама нови заместник-председатели, в чийто ресори напълно попадат значителните въпроси в активността на службата.

А какви неща чакаме да се случат, когато и бранш “Сигурност ” е доведен в положение на нокаут, в резултат на безогледните интервенции в него през последните два месеца. На този декор министърът на вътрешните работи, който в единственото си появяване по медиите през последния месец заявява, че поема цялостната отговорност за протичащото се в Министерство на вътрешните работи, отсъства, а беше пратил на мястото на убийството основният секретар, който методично е изтласкван от професионалната активност на полицията след встъпването на новото държавно управление., добавя Бившият министър.

Постът му продължава с носталгия за положителната на Министерство на вътрешните работи по време на служебните държавни управления на Румен Радев.

Твърденията му явно са предизвикали Бориславова, която му дава отговор много остро. Тя го поучава да одобри обстоятелството, че към този момент не е министър и напомня, че през последните две години президентът Радев еднолично е сменил шефовете на всички служби и е поставил свои доверени хора.

„ Г-н Демерджиев, време е да приемете обстоятелството, че към този момент не сте длъжностен министър на вътрешните работи, както и че на президента му се наложи да се върне към общоприетите му пълномощия. България е парламентарна република. Личи, че ви е неприятно, само че законно определено постоянно държавно управление има право да води кадрова политика, изключително откакто в последните 2 години всички фрагменти в системата бяха заменени еднолично от президента, който сега не носи отговорност за техните резултати.

Ако желаеме да държим Министерство на вътрешните работи и държавното управление виновни за тяхната работа, няма по какъв начин да им вържем ръцете и да ги задължим да работят с фрагменти, подбрани и правилни на различен ” написа Бориславова.

Репликата на Демерджиев е, че той изявява своята социална и гражданска позиция и напомня на събеседничката си, че най-важното за всяка власт е да се вслушва в рецензиите и да почита свободата на словото и изразяването на мнение!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР