Бившият служебен министър на транспорта Христо Алексиев е назначен за

...
Бившият служебен министър на транспорта Христо Алексиев е назначен за
Коментари Харесай

Президентът назначи Христо Алексиев за свой секретар по икономика


Бившият длъжностен министър на превоза Христо Алексиев е назначен за секретар по стопанска система на президента Румен Радев. Това оповестиха от пресслужбата на президента.
Указът за назначението му е от през днешния ден.

Христо Алексиев е магистър по стопанска система от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ". Притежава редица спомагателни квалификации и документи от " Импириъл Колидж " Лондон, Бизнес учебното заведение на Оксфордския университет и други интернационалните просветителни институции.

През годините е заемал позиции като стопански специалист и съветник по плана за създаване на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, бил е член на съвета на шефовете на зона за публичен достъп в " Пристанище Бургас ", ръководител на съвета на шефовете на " Пристанище Бургас " ЕАД и ръководител на управителния съвет и заместител общоприет шеф на Националната компания " Железопътна инфраструктура ".

Христо Алексиев беше длъжностен министър на превоза в две служебни държавни управления на Румен Радев - през 2017 година в кабинета на Огнян Герджиков и през 2021 година в този на Стефан Янев. Едно от огромните му провокации по време на втория му мандат като длъжностен министър бе изтеглянето на заседналия край скалите на Камен бряг товарен транспортен съд " Вера Су ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР