Бившият служебен министър на транспорта Христо Алексиев е назначен за

...
Бившият служебен министър на транспорта Христо Алексиев е назначен за
Коментари Харесай

Президентът назначи Христо Алексиев за свой секретар по икономика

Бившият длъжностен министър на превоза Христо Алексиев е назначен за секретар по стопанска система на президента Румен Радев. Това оповестяват от пресслужбата на президента.

Указът за назначението му е от през днешния ден.

Христо Алексиев е магистър по стопанска система от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ".Притежава редица спомагателни квалификации и документи от ИмпириълКолидж Лондон, Бизнес учебното заведение на Оксфордския университет и други интернационалните просветителни институции.

През годините е заемал позиции като стопански специалист и съветник по плана за създаване на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на съвета на шефовете на Зона за публичен достъп в " Пристанище Бургас ", ръководител на съвета на шефовете на " Пристанище Бургас " ЕАД и ръководител на управителния съвет и заместител общоприет шеф на Националната компания " Железопътна инфраструктура ".

Бил е министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев през януари 2017 година.

От септември до декември 2021 година още веднъж е министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебното държавно управление, назначено от президента, като един от сериозните проблеми, по които работеше, беше изтеглянето на седналия край скалите на Камен бряг товарен транспортен съд " Вера Су ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР