Бившият служебен министър на правосъдието от второто правителство на Стефан

...
Бившият служебен министър на правосъдието от второто правителство на Стефан
Коментари Харесай

Иван Демерджиев се отказа да е заместник на Рашков

Бившият длъжностен министър на правораздаването от второто държавно управление на Стефан Янев изненадващо размишления за присъединяване си в състава на настоящето държавно управление. В изказване до медиите през днешния ден Иван Демерджиев обяви, че се отхвърля от поста на заместник-министър на вътрешните работи, заради „ съображения и обструкции “ по отношение на мястото му в системата на Министерство на вътрешните работи. 

Назначението му на тази позиция стана със заповед на премиера Кирил Петков, оповестена от пресцентъра на Министерски съвет на 22 март. В днешното си изказване Демерджиев също показва, че на 22 март се е появила информация за това назначение и прецизира, че в последните месеци водил неведнъж диалози " по отношение на поемането от моя страна на решителна роля в битката с корупцията, в това число и преминавайки през този пост " с представители на Министерския съвет. " Вярвам, че България е на значим кръстопът и съм подготвен да оказвам помощ на всеки, който демонстрира воля да промени страната ни към по-добро. Именно такава поръчка направи министър-председателят Кирил Петков и това ме водеше в тези диалози. Във всички тях обаче съм изразявал и своите съображения и обструкции по отношение на моето място в Министерство на вътрешните работи. Винаги съм показвал подготвеност да продължим разговора и да намерим формата и метода да работим взаимно за положителното на страната ни. ", написа Демерджиев. След това разяснява, че към датата на обявянето на неговото предопределение от пресцентъра на Министерски съвет " тези съображения и обструкции не бяха отпаднали и не бях получил изясненост по значими за мен въпроси, касаещи ролята, която се чака да поема. " Разговорите му с изпълнителната власт траяли и в миналите дни, но в последна сметка " през днешния ден твърдо имам вяра, че позицията, от която мога да направя решителни нови стъпки в битката с корупцията и за одобряване на върховенството на правото, не е на длъжността заместник-министър на вътрешните работи. ", изяснява Демерджиев.

По-нататък той прави ангажимента, че дълбоко уважава министър Бойко Рашков, само че и че в никакъв случай не е бягал от отговорност, когато обаче е имал изясненост какви са очакванията към него и какви условия му се оферират за реализиране на заложените цели. " В случая не получих до дъно изясненост по тези въпроси, заради което и не съм поемал отговорност. Не имам вяра, че препоръчаната ми позиция в актуалната обстановка ще ми разреши да извърша главното си предпочитание – да оказа помощ за действителната смяна в България. ", отбелязва той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР