Бившият служебен министър на икономиката и настоящ член на борда

...
Бившият служебен министър на икономиката и настоящ член на борда
Коментари Харесай

Уличиха бившия министър на икономиката Даниела Везиева в плагиатство

Бившият длъжностен министър на стопанската система и сегашен член на борда на шефовете на БДЖ Даниела Везиева, е плагиатствала при основаването на дисертацията си, оповестява БНР. Това бе доказано от четирима арбитри, а през днешния ден беше оповестен формалният отчет от Комисията по академична нравственос при министъра на образованието.

Проверката против Везиева бе осъществена след подаден сигнал в края на предходната година. В него се твърди, че в създаването си за придобиване на научна степен " лекар " някогашната служебна министърка на стопанската система е употребила непознати материали. Тогава Везиева отхвърли изказванията и ги дефинира като политическа офанзива.

След изработен обширен разбор на работата на Везиева четиримата арбитри открили доста по размер плагиатство. При размер от 180 страници, дисертационният труд съдържа преписани от други създатели и източници 171 страници (95%).

Везиева е получила право на отговор, в което е атакувала процедурата, по която е проверявана. Така Комисията по академична нравственос е приела, че доводите на Везиева са неоснователни.

До създаването на Даниела Везиева се стигна след сложна инспекция на различен потвърден плагиат - Венелин Кръстев Терзиев, който сега е изпълнителен шеф на " Реставрация " ЕАД към Министерството на културата, само че е бил теоретичен началник на дисертацията на Везиева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР