Бившият синоптик на Би Ти Ви Емил Чолаков напусна заради

Бившият синоптик на Би Ти Ви Емил Чолаков напусна заради ...

Емо Чолаков едва не убил човек в катастрофа.

Бившият синоптик на Би Ти Ви Емил Чолаков напусна заради двойно по-голяма заплата в държавната фирма „Ръководство на въздушното движение“ на столичното летище, но продължава да пътува с градския транспорт, видя HotArena.

Макар че всеки месец се разписва на фиш за близо 10 000 лв., Емо се придвижва от дома си в квартал „Манастирски ливади” до летището с метрото.

Най-колоритният синоптик в историята на родната телевизия пътувал от вкъщи до метростанция „Сердика” с трамвай №7, а след това се прехвърлял на мотриса на метрото. Бивши колеги на Чолаков от телевизията разкриха, че той има основателна причина да не иска да сяда зад волана. И тя не е свързана с цената на бензина.

През март 2017 г. Чолаков причинил зверска катастрофа в родния си град Гоце Делчев. Тогава Емо профучал с висока скорост по централния булевард „Гоце Делчев”, досущ като някой изпечен джигит. Близо до хипермаркет „Лидл” той едва не убил млад мъж от гоцеделчевското село Брезница. Човекът се разминал на косъм.

Катастрофата била протоколирана и било издадено наказателно постановление. Случаят бил предаден на прокуратурата, която обаче така и не повдигна обвинение на синоптика. Самият Емо бил потресен от случилото се. След инцидента той няколко седмици бил в шок, а по-късно решил повече никога да не сяда зад волана. От този момент той спрял да шофира и се придвижва или с метрото, или с градския транспорт, допълват негови бивши колеги от Би Ти Ви, пише Уикенд.      

Източник: hotarena.net