Бившият шеф на ВиК - Перник инж. Иван Витанов бе

...
Бившият шеф на ВиК - Перник инж. Иван Витанов бе
Коментари Харесай

Пуснаха бившия шеф на ВиК Перник срещу 20 000 лв.

Бившият началник на ВиК - Перник инж. Иван Витанов бе пуснат под гаранция против 20 000 лв., а някогашния и.д. кмет на Перник Севделина Ковачева остава с подписка. Това реши Апелативния углавен профилиран съд, който гледа ограниченията за неотклонение. Прокуратурата искаше непрекъснат арест за Витанов.
В своя отбрана инж. Витанов сподели, че е подал сигнал до локалната прокуратура месец след началото на водната рецесия и е бил ориентиран към предшественика му във ВиК Камен Каменов. Не е ясно какво написа в сигнала и какви дейности е подхванала прокуратурата.
Витанов изглеждаше очевидно доста обезпокоен. Той увери съдиите, че се е старал да управлява сдружението по най-хубавия метод, само че го е наследил в тежко финансово положение. Каменов изтеглил заем в размер на 3 млн. лв., които не били употребявани за поправки на водопреносната мрежа.
Защитата на Ковачева подсети, че не е в пълномощията на един кмет да вкарва воден режим и че той може единствено да съгласува предложение на ВиК оператора. Другата му функционалност е да уведоми обществото.
Ковачева и инж. Витанов са упрекнати в занемареност и длъжностно закононарушение. Според прокуратурата, дружно с някогашният екоминистър Нено Димов, те са виновни за водната рецесия в Перник. Миналата седмица Ковачева престоя 72 часа в ареста по обвиняване, че не е въвела режим на водата в Перник, сега, в който той е пожелан от ВиК.
Ковачева беше назначена за изпълняващ длъжността кмет за времето на предизборната акция, тъй като настоящата кметица Вяра Церовска се кандидатира за идващ мандат. Ковачева беше ПР на общината в първия мандат на Церовска и зам.-кмет по културата във втория.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР