Бившият шеф на "Топлофикация - София" Валентин Димитров, по прякор

...
Бившият шеф на "Топлофикация - София" Валентин Димитров, по прякор
Коментари Харесай

Вальо Топлото излиза предсрочно от затвора?!

Бившият началник на "Топлофикация - София " Валентин Димитров, по прякор Вальо Топлото, ще излезе предварително от пандиза, твърди "Блиц ", базирайки се на два самостоятелни един от различен източника. Според тази информация се чака той да бъде пуснат на 30 януари.

Скандалът в "Топлофикация - София " се развихри през 2006 година През април същата година шефът на сдружението, Валентин Димитров, беше отхвърлен от поста си, а няколко месеца по-късно беше задържан с обвинявания за пране на пари и укриване на налози.

Далаверите са разкрити от Ботьо Ботев, който влиза в Столична община по покана на тогавашния кмет Бойко Борисов, с което стартират разкрития за измами в няколко общински сдружения отпред с "Топлофикация ", "Трамкар " и "Озеленяване ".

След дълги години правосъдни каузи Димитров получи тригодишна присъда за занемареност, корист със служебно състояние и нарушаване на Закона за публичните поръчки. През февруари 2015 година Софийският апелативен съд (САС) удостовери присъдата, считайки, че присъдата даже би трябвало да е по-голяма, само че не я завиши поради дългия интервал от осъществяването на закононарушението като отплата към подсъдимия.

Димитров влезе в пандиза през ноември 2015 година, а през през юли 2017 молбата му за предварително освобождение бе отхвърлена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР