Бившият шеф на столичната Топлофикация Валентин Димитров, известен като Вальо

...
Бившият шеф на столичната Топлофикация Валентин Димитров, известен като Вальо
Коментари Харесай

Валентин Димитров е поискал предсрочно освобождаване, но съдът отказал

Бившият началник на столичната " Топлофикация " Валентин Димитров, прочут като Вальо Топлото, е изискал да бъде освободен предварително от пандиза в София. Администрацията на пандиза обаче не се е съгласила. Това разгласи правосъдният министър Цецка Цачева пред Българска национална телевизия.

Димитров е в пандиза от 2015 година, откакто получи ефикасна присъда от три години за занемареност. Той към този момент беше оневинен преди към година по делото за валутни закононарушения. В момента той е упрекнат по делото за пране на пари в размер на 12 млн. лева, като не е платил към 2 млн. налози.

Цачева изясни, че Димитров се е възползвал от смяната в закона, която разрешава на пандизчиите да изискат сами предварителното си освобождение. Правосъдният министър добави, че смяната на закона е пристигнала след рекомендация на Европейския съд за правата на индивида.

От нея се пробваха да се възползват двама члена на групата за отвличания " Наглите ", които сега излежават присъдите си. След мощен публичен напън съдът отхвърли да пусне предварително Ивайло Ефтимов, прочут с прякора си Йожи, и Любомир Димитров, прочут с прякора Гребеца.

Цачева сподели още, че административната промяна в министерството ще обхване към 100 услуги, за които се изискват сред 10 и 14 документа. 31 от тези услуги могат да бъдат опростени още тази година, като всички те са свързани с даването на пълномощие. Това щяло да стане, когато се вкара указател на нотариусите.

Цачева посочи, че в идващите три месеца ще бъдат готови измененията на законовите актове, с цел да се задвижи административната промяна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР