Бившият шеф на следствието Ангел Александров е починал на 16

...
Бившият шеф на следствието Ангел Александров е починал на 16
Коментари Харесай

Почина Ангел Александров

Бившият началник на следствието Ангел Александров е умрял на 16 септември, само че вестта за гибелта му не е достигнала до правната общественост. Трима сътрудници на Александров от времето, когато той ръководеше Националната следствена работа, потвърдиха пред " Лекс “, че неговото предпочитание е било да бъде изпратен в последния си път само от най-близките си хора.

Ангел Александров има над 30 години стаж в следствието, като стана шеф на службата през 2004 година Александров напусна поста си през 2007 година в разгара на абсурда, обвързван с него и тогавашния министър на стопанската система Румен Овчаров. Тогава обаче Александров сподели, че се отдръпва от шефския пост поради желанието му да резервира престижа на институцията, а не поради абсурда. Разследването по този начин и не стигна до покачване на обвинявания.

Ангел Александров е членувал и в три състава на Висшия правосъден съвет. От 1997 година до 1998 година той е член на кадровия орган от квотата на следователите. От 1998 година до 1999 година е член в идващия състав на съвета, още веднъж като представител на следствието. През 2003 година е определен за член на Висш съдебен съвет от Народното събрание, като беше повдигнат от Движение за права и свободи.

Работата му в следствието стартира през 80-те години на предишния век, когато работи в стопанския отдел на тогавашното Главно следствено ръководство на Министерство на вътрешните работи, както и по линия на Държавна сигурност. Участвал е в следствието на терористичните атентати около Възродителния развой. Той е бил следовател по делото, приключило с 10-годишна присъда за Ахмед Доган като основател на противодържавна организация, а в хода на делото Доган отказвал да беседва с други следователи с изключение на с Александров.

Ангел Александров продължи да работи като следовател до началото на 2015 година, когато се пенсионира с почести. Тогава Висшият правосъден съвет го награди с " персонален почетен знак първа степен – златен “ за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР