Бившият шеф на СДВР Антон Златанов, ръководил силите на реда

...
Бившият шеф на СДВР Антон Златанов, ръководил силите на реда
Коментари Харесай

"Охранявалият" протестите Антон Златанов оглави "Гранична полиция"

Бившият началник на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов, управлявал силите на реда при митингите през 2021 година, позволили поредност случаи на принуждение, е новият шеф на Главна дирекция " Гранична полиция ", заяви Министерство на вътрешните работи. Той е бил показан пред състава от министър Калин Стоянов и заместника му Стоян Темелакиев.

 " Да се задържат най-активните ": по какъв начин полицията работи с протестиращите на 2-ри септември

В справката за него се споделя, че е роден на 8 октомври 1976 година в София. Завършил е УНСС по специалността " Планиране и прогнозиране на стопански системи ", а през 2002 година - магистратура по " Международни стопански връзки " в Стопанската академия в Свищов. През 2016 година, след обществена отбрана на дисертационен труд в Академия на Министерство на вътрешните работи, му е присъдена просветителна и научна степен " Доктор " в професионално направление " Национална сигурност ".

 Цивилни чиновници на службите са били видяни на митингите Цивилни чиновници на службите са били видяни на митингите

Работи в системата на Министерство на вътрешните работи от над 25 години, като по време на службата си е неведнъж награждаван, се показва в справката за него. Отбелязав се особено неговият опит като шеф на група в отдел " Специализирани полицейски сили ", а след това е шеф на група " Хулиганство, екстремизъм и спортни мероприятия ". В обособени интервали е шеф на бранш " Масови мероприятия " и заместник-началник на отдел " Охранителна полиция ". На 13 май 2015 година е назначен за заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи. В интервала май - юни 2021 година е шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Има опит и върху работата на Главна дирекция " Гранична полиция ". През интервала 2021-2022 на два пъти е командирован за присъединяване в защитата на зелена граница, акцентира министерството.

Добавя, че Златанов е минал курсове на образование в Интерпол и Европейски полицейски лицей, както и в полицейски академии и учебни заведения в Холандия, Белгия, Израел, Германия, Швеция, Португалия, Финландия, Естония, Франция, Чехия, Полша, Англия, Испания и други в направленията " Обществен ред и ръководство на навалица ", " Радикализъм и екстремизъм ", " Мащабни всеобщи мероприятия ", " Противодействие на футболното безчинство ", " Управление на рецесии и спешен мениджмънт ", " Сигурност на огромните градове " и други

Последната му специализация в чужбина е в Израел през 2020 година на тематика " Противодействие на световния тероризъм и антисемитизъм ".

Преподавател в магистърска стратегия " Сигурност и противопоставяне на радикализацията и тероризма " във Военна академия " Г. С. Раковски ", както и във Факултет " Полиция " на Академията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР