Бившият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон е превел повече от

...
Бившият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон е превел повече от
Коментари Харесай

862 хил. долара - цената на бягството на Карлос Гон от Япония

Бившият началник на Renault-Nissan Карлос Гон е превел повече от 862 хил $ на компания, ръководена от един от двамата души, които са му помогнали да избяга от Япония в Ливан, твърди прокуратурата на Съединени американски щати, представена от Ройтерс.

Според американските управляващи мeждy 9 и 25 oĸтoмвpи Гон е трансферирал парите на компанията Рrоmоtе Fох от банкова сметка в Париж на два транша от по 540 и 322 хиляди $. Компанията е ръководена Питър Тейлър, чиито татко Майкъл е някогашна „ зелена барета “ от специфичните елементи. Двамата бяха задържани в Съединени американски щати през месец май по искане на японското държавно управление. Властите в Токио насочиха публично заявление за екстрадиция на американци, за които се счита, че са  организирали  бягството на Гон.

Новината идва едвам ден, откакто те са подали молба да бъдат освободени под гаранция. От прокуратурата обаче са показали, че те разполагат със средства, които могат да им разрешат да се укрият от правораздаването, заради което би трябвало да останат под стража.

Според прокуратурата на Япония Гон е срещнал мъжете в хотел в Токио, откакто избягал от домашния си арест. Двамата мъже са прекарали някогашният началник на Renault-Nissan интернационално летище в куфар за музикални принадлежности, който не е бил тестван. Бягството е било осъществено с частен аероплан, първо да Истанбул, а по-късно и до Бейрут, където Гон е под домакински арест и до през днешния ден.  

Ливан няма съглашение за екстрадиция с Япония.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР