Бившият шеф на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп

...
Бившият шеф на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Бившият шеф на предизборния щаб на Тръмп бил лобист на партията на Янукович

Бившият началник на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп Пол Манафорт се е записал като лобист на някогашната ръководещата партия в Украйна - проруската Партия на районите на някогашния президент Виктор Янукович, заяви Българска телеграфна агенция. 

В документи, оповестени на уеб страницата на  " Вашингтон пост ", Манафорт посочва, че е обучавал членове на украинската партия по какъв начин да взаимодействат с представители на американските управляващи.

От документите се вижда още, Манафорт е получил над 17 млн. $ от Партията на районите за консултантски услуги за интервала 2012 - 2014 година

Пол Манафорт е вторият член на предизборния щаб на Тръмп, регистриран като лобист. През март някогашният консултант на Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин се е записал в Министерството на правораздаването по отношение на консултациите, давани от негова компания за турски предприемач, за които се счита, че може да са подкрепили турското държавно управление. 

Флин подаде оставка след известия, че е подвел вицепрезидента Майк Пенс и други чиновници за контактите си с съветския дипломат в Съединени американски щати. В тях Флин изяснява, че доста пъти е разговарял с съветския дипломат по време на прехода във властта и е дал " непълна информация " за тях на вицепрезидента Майк Пенс. 

По въпроса за срещите на Флин с съветския дипломат и връзките с Русия стартира следствие на ФБР. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР