Бившият шеф на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп

...
Бившият шеф на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Манафорт обвинен в споделяне на данни за изборите през 2016 г. с руснаците

Бившият началник на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп - Пол Манафорт , е споделял изборни данни по време на предизборната акция за президентските избори през 2016 година с бизнес сътрудник, упрекнат във връзки с съветските специфични служби , а прокурорите настояват, че ги е излъгал за това. Това излиза наяве от правосъдни документи, оповестява " Асошиейтед прес ".

Това е първият път, в който прокурорите на специфичния прокурор Робърт Мюлър са обвинили основния консултант на акцията на Тръмп в шерването на информация, обвързвана с изборите, с съветските си контакти. Въпреки че в правосъдните документи не се показва дали информацията за изборите е била обществена или какво е направено с нея, това повдига опцията Русия да е употребила вътрешна информация от предизборния щаб като част от опитите си да се намеси в изборите в поддръжка на Тръмп .

 Пол Манафорт лъгал под клетва
Пол Манафорт лъгал под клетва

Тъмни страни от акцията на Тръмп излизат на ярко

Обвинението може да бъде значимо доказателство в продължаващото следствие на Мюлър за евентуална съгласуваност сред предизборния щаб на Тръмп и Кремъл.

Информацията е била разкрита инцидентно в документи на отбраната и е трябвало да бъде редактирана. " Асошиейтед прес " са съумели да прегледат материала, тъй като не е бил вярно систематизиран.

Манафорт беше измежду първите американци, упрекнати в следствието на Мюлър и е измежду основните герои в проблема, като ръководеше предизборния щаб на Тръмп по време на конгреса на Републиканската партия, на която Тръмп беше повдигнат за претендент на партията, откакто, както настояват американските специфични служби, Русия е работила, с цел да окаже въздействие върху изборите в интерес на Тръмп. Манафорт се призна за отговорен по обвиняванията в скрит план и е изправен пред неоправдателна присъда в обособен правосъден проблем.

 Манафорт се признава за отговорен за скрит план против Съединени американски щати
Манафорт се признава за отговорен за скрит план против Съединени американски щати

Както и за скрит план за възпрепятстване на правораздаването

Документите на отбраната са имали за цел да опровергаят изказванията, че Манафорт съзнателно е излъгал екипа на Мюлър, откакто се съгласи да се признае за отговорен през септември предходната година. Прокурорите настояват, че Манафорт е нарушил тяхното съглашение за признание на виновността, като е лъгал, само че юристите му настояват, че всевъзможни неправилни изказвания са били просто неточности, направени от човек, който се пробва да се оправи с болест, безсилие и обширните разпити на следователите .

Адвокатите му настояват, че Манафорт е страдал от меланхолия и подтиснатост, не е имал никакъв контакт със фамилията си и в дните, когато се е срещал със следователи, е бил събуждан преди разсъмване, с цел да бъде разпитван с часове , като е имал малко време да се приготви за разпитите.

 Тръмп не изключва опрощение на Манафорт
Тръмп не изключва опрощение на Манафорт

Опровергаха информации, че някогашният доближен на президента се е срещал с Асандж

" Тези условия се отразиха тежко върху положението на духа на господин Манафорт и върху паметта му , защото той беше разпитван дълго ", пишат юристите.

Адвокатите на отбраната оповестиха, че Манафорт страда от меланхолия и безпокойствие, не е имал никакъв контакт със фамилията си и в дни, когато се е срещал със следователи, е бил събуждан преди разсъмване, с цел да бъде разпитван с часове и е имал малко време, с цел да се приготви за разпитите.

" Тези условия се отразиха тежко върху положението на духа на господин Манафорт и върху неговата памет, откакто той беше разпитван дълго ", пишат юристите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР