Бившият шеф на полицията в Раковски Георги Илиев, който е

...
Бившият шеф на полицията в Раковски Георги Илиев, който е
Коментари Харесай

Бивш полицейски шеф, съден за подкуп, заведе дело срещу МВР

Бившият началник на полицията в Раковски Георги Илиев, който е обвиняем за взимане на рушвет, заведе дело против Министерство на вътрешните работи поради уволнението си. Това излиза наяве от решение на Административен съд Пловдив, осведоми Plovdiv24.bg.

Илиев бе арестуван на 18 април 2018 година, защото прибрал 20 000 лв. рушвет от търговец на цигари без бандерол. Той раздал по 1000 евро на оперативните служащи Валентин Гоцев и Желязко Колев, които бяха арестувани с него. Заради това закононарушение Илиев първо бе отхвърлен от поста си, а по-късно и уволнен. Именно заповедта за уволнението си апелира пред Административния съд, като аргументът му е изтекла отминалост. Тоест до една година след определяне на закононарушението може да се наложи дисциплинарно наказване "уволнение ".

Според Административния съд обаче в тази ситуация става дума за тежко нарушаване на служебната дисциплинираност, което допуска отминалост за налагане на дисциплинарното наказване две години. С този претекст магистратите отхвърлят желаната анулация на заповедта за уволняване на Георги Илиев.

Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен период.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР