Бившият шеф на парното във Враца Кремен Георгиев е новият

Бившият шеф на парното във Враца Кремен Георгиев е новият ...

Бившият шеф на парното във Враца Кремен Георгиев пое ”Топлофикация София”.

Бившият шеф на парното във Враца Кремен Георгиев е новият началник на ”Топлофикация София”, научи агенция BulNews. Столичното дружество вече е с ново ръководство и нова структура на управление. Изпълнителен директор вече е Кремен Георгиев, който досега беше в ръководството на топлофикациите във Враца, Велико Търново и Перник, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки. Новият шеф на топлото в София бе лидер на партията „Лидер“ за Врачанско и общински съветник. Той е роден на 7 януари1969 г и е завършва висшето си образование в Санктпетербургски държавен електротехнически университет, специалност „Физика и технология на полупроводници”.
Кремен Георгиев заема поста на Сашо Чакалски, който пък влиза в новообразувания Надзорен съвет на софийската топлофикация.
Дружеството вече има двустепенна форма на управление. Председател на Управителния съвет е Иванка Попова, неин заместник - Петър Тодоров, а изпълнителен директор става Кремен Георгиев. Освен него, но в новосъздадения Надзорен съвет влиза и още един енергетик, свързван с Христо Ковачки. Това е Валентин Терзийски, който преди време ръководеше плевенската "Топлофикация".
Председател на Надзорния орган на "Топлофикация София" е Десислава Билева, а неин заместник е вече бившият изпълнителен директор на дружеството Сашо Чакалски. На предишния си пост Чакалски остана около година.
В този период общинското дружеството натрупа дълг от близо 100 милиона лева към "Булгаргаз", който беше изкупен от Българския енергиен холдинг. Към този момент дължимата от столичната "Топлофикация" сума за гориво отново е достигнала 90 милиона лева.

Източник: bulnews.bg