Бившият шеф на Nissan Карлос Гон, който избяга в Ливан,

...
Бившият шеф на Nissan Карлос Гон, който избяга в Ливан,
Коментари Харесай

Бившият шеф на Nissan е избягал в Ливан с един от двата си френски паспорта

Бившият началник на Nissan Карлос Гон, който избяга в Ливан, с цел да избегне японския развой, е употребявал един от двата си френски паспорта, оповестиха локалните медии, до момента в който Япония стартира следствие за пробива в наблюдаващите го институции.
Гон, който е изправен пред голям брой обвинявания за финансови нарушавания, които той отхвърля, беше пуснат под гаранция през април, само че при строги условия, в това число възбрана за задгранични пътувания.
Неговият водещ юрист Джуничиро Хиронака съобщи, че юристите разполагат с три паспорта, принадлежащи на интернационалния магнат, който има френска, бразилска и ливанска народност. Но съдът му е разрешил да резервира втори френски паспорт, стига да се съхранява „ в заключен сейф “ с ключ, държан от юристите му.
Няма съответни данни за заминаването на Гон от Япония, само че той е влезнал в Ливан с френски паспорт, заяви държавният ефирен оператор.
Прокуратурата и полицията са подготвени да стартират следствие на бягството, като подозират, че той е отпътувал " по противозаконен метод ". Властите възнамеряват да проучват фрагменти от охранителни камери от резиденцията му и други места, на които подозират, че Гон се е появил преди да избяга. Полицията подозира " няколко " души, които са му помогнали да избяга.
Когато юристите му по отбраната спореха за стартирането под гаранция, прокурорите твърдяха, че съществува риск от бягство благодарение на мощни връзки, само че самият Гон съобщи, че желае да бъде съден, с цел да потвърди невинността си. Един от юристите му сподели, че той е толкоз известно лице, че няма късмет да се измъкне неусетно.
Някои страни разрешават на хората да имат два паспорта от една и съща народност по ред аргументи, в това число в случай че пътуват до страни, с които са в спор.
Карлос Гон, някогашен началник на Nissan и мултимилионер, прекара месеци в подготовка за правосъден развой по обвинявания във финансови нарушавания. Той даде 1 милиарда йени (8,9 млн. долара) за гаранция през април.
С ход, който остави Япония с алено от позор лице и в ужас личния му юридически екип, Гон се появи в Ливан в новогодишната нощ. " Избягнах от несправедливостта и политическото гонене ", съобщи той в изказване.
Бягството на някогашния изпълнителен шеф от Токио до Бейрут е било планувано подробно за интервал от няколко седмици, счита WSJ (The Wall Street Journal). Вестникът, който цитира редица неидентифицирани източници, съобщи, че деликатно е бил съединен екип, който да реализира замисъла. Според известията, групата включва съучастници в Япония, които транспортирали Гон от къщата му и с частен аероплан до Истанбул. Оттам той траял пътуването си до Бейрут, където дошъл в ранните часове на 30 декември.
Карлос Гон израства в Ливан, има парцел там и е известна фигура. Той даже се появи на една от пощенските марки на страната.
Няма съглашение за екстрадиция сред Япония и Ливан, което значи, че бъдещето на процеса на някогашния началник на „ Nissan “ в този момент е изпълнено с неустановеност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР