Бившият шеф на Nissan Карлос Гон е „премълчал“ общо 71

...
Бившият шеф на Nissan Карлос Гон е „премълчал“ общо 71
Коментари Харесай

Арестуваният шеф на Nissan е укрил 71 млн. долара от доходите си

Бившият началник на Nissan Карлос Гон е „ премълчал “ общо 71 милиона $ от получените от него приходи - доста повече, в сравнение с в началото се предполагаше, оповестиха японски медии в петък.

Вероятно бразилският магнат към този момент е подложен на ново обвиняване от прокурорите, откакто беше уволнен като ръководител на Nissan в четвъртък, което го докара до зрелищен срив от ситуацията на постоянно почитания началник, чието рухване зашемети света на бизнеса.

Прокурорите арестуваха Гон в понеделник, обвинявайки него и неговия сътрудник от шефската прослойка на компанията Грег Кели, че са понижили публично обявяваните доходи на някогашния началник на компанията с към пет милиарда йени (44 милиона долара) сред юни 2011 година и юни 2015 година

Гон обаче в този момент е обвинен, че не е отчел приходи за още три милиарда йени за идващите три финансови години, оповестява " Асахи Шимбун ".

Прокурорите в този момент възнамеряват още веднъж да го арестуват по обвинявания в укриване на приходите му с общо осем милиарда йени (71 милиона долара) от юни 2011 година, написа „ Асахи “.

Не бе допустимо незабавното потвърждаване на информацията, заяви AFP.

Според японското законодателство обвинените в пандиза могат да се изправят против спомагателни заповеди за арест, които може да доведат до по-тежки обвинявания.

Гон също е обвинен за това, че не е съобщил за облага от четири милиарда йени посредством права за деяние на фондовата борса - способ за компаниите да се дава бонус на управителния състав при съществени облаги.

Агенция Киодо заяви, че от Nissan са плащали на сестра на Гон по 100 000 $ на година от 2002 година без да има някакви данни, че тя е правила работа като консултант на компанията.

Заместник-главният прокурор Шин Кукимото съобщи, че делото " Гон " е " един от най-сериозните типове закононарушения " по Закона за финансовите принадлежности на Япония, и Гон може да бъде наказан на 10 години затвор.

Редактор: Деница Райкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР