Бившият шеф на “Нисан” Карлос Гон избяга от Япония като

...
Бившият шеф на “Нисан” Карлос Гон избяга от Япония като
Коментари Харесай

От Холивуд завиждат на Карлос Гон: избяга от Япония по най-невероятния начин

Бившият началник на “Нисан” Карлос Гон избяга от Япония като на кино, прикрит в калъф на музикален инструмент, оповестиха международните организации, цитирайки ливанска телевизия. Обвинен в укриване на налози и финансови злоупотреби, предприемачът, считан в миналото за исполин на автоиндустрията, бе пуснат под домакински арест против гаранция от 9 млн. $. Гон бе задържан през ноември 2018 година, а делото против него трябваше да стартира през 2020 година

Планът за бягството му бил умислен от брачната половинка му и сбъднат от група наемници - някогашни командоси от спецчастите, които се показали за оркестър, пристигнал сякаш за концерт в първокласния дом на 65-годишния паралия в Токио по време на вечеря. Когато почнали да прибират инструментите си, високият към 165 см Гон се пъхнал в огромен калъф на музикален инструмент с двойно дъно.

Той бил откаран на малко летище и отлетял с частен аероплан за Турция. Оттам го трансферирали на различен частен аероплан, с който кацнал в Бейрут в нощта против сряда. От новото си леговище Гон разгласи, че е избягал от “несправедливостта и политическото преследване” в Япония. Хора от обкръжението на Гон обаче отхвърлиха този стартиран от медиите сюжет за бягството му.

Според Си Ен Ен трите паспорта на Гон - френски, ливански и бразилски, били конфискувани от съда. Властите в Ливан обаче оповестиха, че той е влезнал в страната, където е израснал, легално. Медии допускат, че може да е дошъл в Бейрут и под непознато име.

Пак съгласно съда в последните 7 месеца на Гон е било неразрешено да вижда и приказва със брачната половинка си. Не е ясно освен това състояние по какъв начин е бил проведен съвършения проект за бягство.

Японският юрист на предприемача Юничиро Хиронака съобщи, че е сюрпризиран и шокиран от бяството на клиента си. Според него измъкването не е било допустимо без огромна и комплицирана организация.

Пресата в Страната на изгряващото слънце назова Карлос Гон страхливец. Зрелищното изгубване на автомагната повдига доста въпросителни за японската система на защита на ВИП арестанти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР