Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош официално се сдоби с

...
Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош официално се сдоби с
Коментари Харесай

Официално обвиниха Боршош, той застава зад работата си

Бившият началник на НДК Мирослав Боршош публично се снабди с обвиняване. Това оповестиха от профилираното звено „ Антикорупция " към Софийска градска прокуратура.

Бившият изпълнителен шеф на „ НДК- КСЦ " ЕАД е упрекнат за нецелево разходване на средства и настъпили нездравословни последствия за страната в размер на 1 718 243 лева в интервала сред и 23.08.2016 година до 31.01.2017 година още 28 399 лева в интервала 18.09.2015г. - 27.09.2016 година Боршош е упрекнат и за закупуването против 14 199 лв. на автомобила си „ Лексус " със средства на НДК, макар че Двореца е разполагал със служебни коли.

От прокуратурата показват, че са изискали от администрацията на НДК всички контракти, подписани от някогашния шеф до юни месец 2017 година - над 4000 на брой. Повдигнатите през днешния ден обвинявания са начални работни обвинявания. Продължава събирането на нови доказателства и разбор на целия събран доказателствен материал. Продължава анализът на заплащания с бюджетни средства не за задачата, за която те са били отпуснати, както и анализът на договорите с външни реализатори, които Боршош като изпълнителен шеф е сключвал, прецизират от „ Антикорупция ".

На Мирослав Боршош е взета мярка за неотклонение „ Подписка ".

Самият той през днешния ден се яви в прокуратурата, с цел да му бъде повдигнато обвиняването и да бъде разпитан.

„ Бях притеглен като обвинен за нецелесъобразно изразходвани средства. Поисках, само че не ми бяха предоставени никакви доказателства ", съобщи Боршош.

„ Не се отхвърлям от всичко, което съм приключил през тези две години. Заставам зад работата си, зад всичко, което сме постигнали и всичко, което сме създали е освен значимо и значимо, само че и по легален път. Така че във вторник при краткотрайната комисия ще показва своята позиция и истината по случая ", добави още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР