Бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Кирчо Киров, вече

...
Бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Кирчо Киров, вече
Коментари Харесай

Замениха домашния арест на ген. Кирчо Киров с 5000 лв. гаранция

Бившият началник на Националната разследваща работа (НРС) Кирчо Киров, към този момент не е под домакински арест. От през вчерашния ден той е свободен, само че под гаранция от 5000 лева Киров удостовери новината пред " 24 часа ".

Гаранцията е наложена от Военно-апелативния съд. Той е нараснал с 3000 лева първичния размер, избран от военния съд. Домашният арест е анулиран поради здравословни проблеми на Киров.

“Отдавна съм хипертоник, само че в последно време имам проблеми от сърдечен темперамент. Трябва да ме хоспитализират, не се усещам добре ”, изясни пред “24 часа ” Кирчо Киров.

Мярката е по дело против него за заграбване на 5 млн.лв. По него някогашният началник на Национална разузнавателна служба бе наказан на първа инстанция на 15 година затвор и конфискация на половината от имуществото му, само че апелира. Чака се насрочване на делото във Военно-апелативния съд.

Прокуратурата твърди, че парите са просвоени от бюджета на Национална разузнавателна служба. Официално те били за действия, свързани с влизането на България в Европейски Съюз, само че били харчени доста по-късно. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР