Бившият шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров определи като

...
Бившият шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров определи като
Коментари Харесай

Димо Гяуров за гафа със сълзотворния газ: Поведението на полицията изглеждаше неадекватно

Бившият началник на Националната разследваща работа Димо Гяуров дефинира като демонстрация на безспорна неопитност от страна на служителите на реда случая с лютивия спрей , при който чиновници на реда пострадаха от резултатите на сълзотворното вещество.
" Случва се всеки да се издъни, само че когато се издъниш, би трябвало да си признаеш, а не да се опитваш да замазваш и да ставаш още по-смешен ", уточни Гяуров в изявление за bTV.
" Поведението на полицията изглеждаше несъответстващо ", безапелационен беше той.
Гяуров разяснява и ареста във Франция, за който в началото беше обявено, че е на джихадист, обвинен, че е възнамерявал офанзиви в България , а след това се оказа, че има неточност в името.
" Като че ли френските служби се поиздъниха малко, пропускайки тази информация да изтече ", означи някогашният началник на разузнаването.
Според него са вероятни са няколко разновидността. " Лицето да е френски или различен жител и връзката му с България да е била подбудена от съответната информация на службите, че той би могъл да премине, само че това не значи към момента атентат. От друга страна, допустимо е лицето да е български жител. Тогава най-вероятно неговото име е подадено от нашите служби. Но и в двата случая ми се коства, че няма никакво съображение за терзание ", заключи той.
" Ако в България тези хора разчитат на подпомагане от страна на български жители, това би могло да породи опасност и опасения. Най-често обаче те просто минават ", добави той.
" Стрелецът от Нова Зеландия е бил съсредоточен към територията на някогашната Османска империя и би трябвало да се обясни със 100-процентова сигурност, че у нас няма структури и лица, които да са му заостряли интереса и да са го дорадикализирали ", сподели още в диалога Димо Гяуров.
" Първоначалният му интерес към Турция, в случай че тя е в основата към омразата към исляма, произтича от множеството австралийски жертви, дадени през Първата международна война в борбата при Чанаккале ", счита той.
Според него нашите и всички останали служби в целия район, в който е обитавал, са длъжни да изяснят контактите му и да се наблюдава цялата му интернет и телефонна преписка от последните години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР