Бившият шеф на Лукойл Валентин Златев е получил призовка да

...
Бившият шеф на Лукойл Валентин Златев е получил призовка да
Коментари Харесай

Прокуратурата привика бизнесмена Валентин Златев на разпит

Бившият началник на " Лукойл " Валентин Златев е получил призовка да се яви на разпит като очевидец на 22 юни. Това сподели пред вестник " Сега " неговият пиар Мая Жекова. По-рано в разнообразни уеб сайтове се появи информация, че предприемачът се търси от Министерство на вътрешните работи. Жекова обаче изрично отхвърли това да е правилно. Тя допусна, че мотивът за призовката е описът, който прокуратурата откри на гърба на фотография в жилището на предприемача Атанас Бобоков, обвинен след акцията против боклука дружно с някогашния зам.-министър на екологията Красимир Живков.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, както и представителят на основния прокурор Сийка Милева, не потвърдиха въобще, че Златев е свикан на разпит. Зам.-шефът на профилираната прокуратура Ангел Кънев отхвърли да дава отговор на всевъзможни въпроси с аргумента, че не му е разрешено да прави изказвания.

Не е ясно също дали Златев се намира в страната.

Преди седмица държавното обвиняване популяризира до медиите фотокопие на лист с имена на известни персони у нас против които стоят огромни суми в левове и долари. Той е бил конфискуван от вкъщи на Бобоков, който призна, че персонално го писал. " Като гледах първата конференцията, останах с усещането, че не се приказва нищо за боклуци, а се демонстрира една фотография, която е взета от моя дом. Тези имена и тези суми, съм ги взел от една книга, която се споделя " Най-богатите българи ". Водил съм си бележки ", разгласи самият Атанас Бобоков пред съда по време на гледането на мярката му за неотклонение.

Тезата на прокуратурата за листата обаче очевидно е друга. Ден по-късно зам.-шефът на спецобвинението Ангел Кънев съобщи, че хвърчащият лист ще се употребява, с цел да бъдат разпитани хората в него. " Ще правим редица дейности по следствие, свързани с откриване на банкови секрети освен в страната, само че най-много в чужбина, с цел да изясним дали фактически посочените суми са имали придвижване в страната и в чужбина ", разгласи той пред Българска национална телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР