Бившият шеф на Кауфланд България“ Валтер Волф от днес е

...
Бившият шеф на Кауфланд България“ Валтер Волф от днес е
Коментари Харесай

"Билла България" е с нов оперативен директор

Бившият началник на „ Кауфланд България “ Валтер Волф от през днешния ден е основен действен шеф на „ Билла България “ – дъщерно сдружение на австрийската „ Реве Интернацинола “, оповестиха от компанията.

Валтер Волф напусна управителния пост в конкурентната компания през лятото на 2022 година, като тогава не беше оповестено къде отива.  Той заема мястото на действен шеф на българското сдружение на „ Билла “, откакто при започване на октомври 2022 година от поста беше освободен Николай Петров.

Назначението му става сега, в който веригите са подложени на масирани инспекции от страна на страната поради растежа в цените и обвинявания в нарушение на положителните търговски практики.

Другите двама членове в директорския ръб на „ Билла България “ са Ваня Динева -Странджева, която е финансов шеф, и литвиецът Вигинтас Шапокас, който е изпълнителен шеф.

Новият действен шеф Валтер Волф има 15-годишен опит в областта на търговията с бързооборотни артикули. Той е заемал редица управнически позиции на разнообразни пазари, както в България, по този начин и в Европа.

След довеждане докрай на висшето си обучение, стартира професионалния си път в групата „ Шварц “ (Schwarz), като е бил на управителни позиции в интернационалните и структури в Германия, Швейцария, Франция и България. Валтер Волф владее 5 езика – немски, британски, български, съветски и френски.

Още през 2009 година кариерният му път му го води в България, където в продължение на няколко години работи за налагането на европейските практики за развиване на търговията с бързообортони артикули. През 2013 година се завръща в Германия, след къса роля в ритейл бранша в Швейцария.

В интервала от 2017 година до 2018 година Валтер Волф работи за верига във Франция, след което се завръща в България, като част от управническия екип на „ Кауфланд “ (Kaufland). В края на 2021 година Валтер Волф е назначен за основен изпълнителен шеф на „ Кауфланд България “, който пост напусна през юни 2022 година

„ Билла България “ е първата интернационална верига супермаркети, която стъпи на българския пазар през 2000 година с откриването на първия си магазин в София. Тя е показана в 46 града в страната с общо 148 търговски обекта, което я прави веригата с максимален брой магазини в България.

„ Билла България “ заема четвърта позиция в класацията на Капитал 100 по финансови индикатори за 2021 година с оборот от над 838 милиона лв.. От 2018 година компанията непрестанно натрупа загуби, които порастват с всяка минала година, с цел да доближат през 2021 година до над 26.3 млн. лева, демонстрират финансовите доклади на сдружението. В „ Билла България “ работят към 4800 души.

„ Билла България “ е част от австрийската група „ Реве Интернационал “ (REWE International), която ръководи комерсиалните марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG. Чрез марката BILLA компанията е показана в България, Чехия и Словакия; посредством дискаунтъра PENNY – в Чехия, Унгария, Италия и Румъния; посредством IKI – в Литва, и посредством веригата дрогерии BIPA – в Хърватия, е посочено в известието.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР