Бившият шеф на Интерпол - китаецът Мън Хунвей, чието изчезване

...
Бившият шеф на Интерпол - китаецът Мън Хунвей, чието изчезване
Коментари Харесай

Бившият шеф на Интерпол се призна за виновен в корупция


Бившият началник на Интерпол - китаецът Мън Хунвей, чието изгубване предходната година от интернационалната полицейска организация със седалище в Лион провокира ужас, се призна за отговорен в корупция по време на правосъдния развой против него, съобщи Франс прес.

Първоинстанционният съд в източния китайски град Тянцзин организира намерено съвещание в четвъртък по делото за приемане на рушвет от Мън Хунвей, до момента в който е бил заместник-министър на публичната сигурност и началник на китайската морска полиция, показва ТАСС, като се базира на новинарския уебсайт " Сина ".

65-годишният Мън Хунвей е употребявал служебното си състояние за користни цели в интервала 2005 – 2017 година Той е съдействал на частни юридически лица с користни цели, вследствие на което е получил общо 14.46 милиона юана, което се равнява на 1.86 милиона евро, прецизира Агенция Франс Прес.

" По време на правосъдното дирене прокуратурата показа неопровержими доказателства за виновността на Мън Хунвей ", осведоми " Сина ".

" В последната си дума обвиненият призна напълно виновността си ", прибавя китайският информативен уебсайт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР