Бившият шеф на Интерпол, китаецът Мън Хунвей беше осъден в

...
Бившият шеф на Интерпол, китаецът Мън Хунвей беше осъден в
Коментари Харесай

Бившият шеф на Интерпол беше осъден в Китай на 13 години затвор за корупция

Бившият началник на Интерпол, китаецът Мън Хунвей беше наказан в Китай на 13 години и 6 месеца за корупция, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на китайското правораздаване.

Мън, който беше в предишното и заместник-министър на държавната сигурност на Китай, беше наказан още да заплати 2 милиона юана санкция (около 260 000 евро), се споделя в известие на съд номер едно в град Тянцзин. В него се споделя, че Мън приема присъдата и няма да апелира.

Мън Хунвей беше в неопределеност в продължение на десетина дни през септември 2018 година, откакто напусна Лион. След това Пекин разгласи, че той се е върнал в Китай и е бил подложен в предварителния арест по съмнения в корупция.

През март 2019 година Мън беше изключен от Китайската комунистическа партия и отхвърлен от всички публични постове, заемани от него.

Мън Хунвей е следващият почитан китайски комунистически представител, който става жертва на антикорупционната акция, подета в Китай от Си Цзинпин през 2013 година В хода на акция до момента бяха осъдени минимум 1,5 милиона фрагменти на Китайската комунистическа партия, съгласно публични данни.

Тази интервенция " чисти ръце " се радва на известност измежду китайците, изтощени от финансовите злоупотреби и корупцията, само че в същото време се подозира, че тя е употребена и за премахване на вътрешната съпротива против линията на китайския държавен глава.

Съпругата на Мън, както и техните две деца, получиха политическо леговище във Франция при започване на май предходната година, заяви тогава техният юрист. Тогава половинката на някогашния началник на Интерпол сподели, че е била обект на опит за похищение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР