Бившият шеф на Държавна агенция Разузнаване и настоящ консул в

...
Бившият шеф на Държавна агенция Разузнаване и настоящ консул в
Коментари Харесай

Бивш шеф на разузнаването е обвинен за изтичане на тайни

Бившият началник на Държавна организация " Разузнаване " и сегашен консул в Мюнхен Драгомир Димитров е упрекнат за приключване на класифицирана информация. Това излиза наяве от известие на Военната прокуратура в София. 

Според обвиняването от 14 юли до 9 август 2016 година като началник на ДАР той " нарушил служебните си отговорности, като не провел и не направлявал дейностите по отбрана на класифицираната информация в организацията, за да набави полза за несъмнено сдружение в размер на 91 500 евро ". Прокуратурата твърди още, че от това са настъпили немаловажни нездравословни последствия - сбъднат бил нерегламентиран достъп до класифицирана информация.

Димитров е под гаранция от 5000 лева. 

5-годишният мандат на Димитров в разузнаването изтичаше през тази година. През лятото на 2018 година обаче той беше изненадващо освободен. За това се разбра след едно съвещание на държавното управление, когато бе оповестено, че в закритата част на съвещанието е взето решение за назначението на Димитров за общоприет консул в Мюнхен, което е в степени по-ниска длъжност.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР