Бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев се скъса да хвали

...
Бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев се скъса да хвали
Коментари Харесай

Владимир Писанчев се скъса да хвали прокуратурата

Бившият началник на ДАНС Владимир Писанчев се скъса да хвали прокуратурата. Той бе поканен в НТВ да разяснява изгонването на съветски дипломати. Вместо детайлности за случая, той няколко пъти повтори, че държавното обвиняване работи на ново качествено равнище.
По мотив тематиката, за която бе в студиото, Писанечв бе доста спестовен и внимателен. Обясни, че не знае детайлности за изгонването на новата порция съветски дипломати и научава за всичко това от медиите. Уточни неща, които са общоизвестни като да вземем за пример това, че има нелегали, които доближават до доста високо равнище в администрацията като да вземем за пример зам.-министри. „ Принцип на контраразузнаването е не да се ликвидира, а да обезврежда. Това е една интелектуална игра. Не знаем дали въобще сме записали такива нелегали. Ако има-никой няма да го разяснява.

Този човек е бил следен една година-доста точно и деликатно наблюдаване. Става дума за разработка, когато пристигна момента, се работи. Случаят с Гебрев стана директно след мен. Не зная по какъв начин е почнало следствието. Явно органите имат метод да проверяват. Екстрадицията на тези дипломати, Скрипал и Гебрев са разнообразни случаи, не може да се проверяват под един капак. За първи път от 89-та година имаме досъдебно произвеждане за шпионаж. Това е по сигнал на ДАНС и прокуратурата. Говоря за двамата екстрадирани. Ние сме реагирали, гонили дипломати, играли сме оперативни игри.

Ние можем да си проведем съда и без тях. Тази разработка може да разкрие доста неща, ние виждаме върха на айсберга. Дипломатическите представителства се употребяват за такива хора. Това е сигнал, че не трябва да се минават избрани граници. Ясно е, че Русия има интерес на Балканите, само че естествените връзки би трябвало да са на основата на съгласие. Една граница не трябва да се минава. И в случай че тя се премине, дейностите ни ще са тези. Излизането на посланик основава пауза в работата на цялата мрежа “, добави Писанчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР