Бившият шеф на ДАБЧ Петър Харалампиев излиза от ареста срещу

...
Бившият шеф на ДАБЧ Петър Харалампиев излиза от ареста срещу
Коментари Харесай

Пускат бившия шеф на ДАБЧ срещу гаранция от 100 000 лева


Бившият началник на ДАБЧ Петър Харалампиев излиза от ареста против парична гаранция от 100 000 лева Това реши Апелативният спецсъд, който реши, че би трябвало да се промени мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ към „ парична гаранция “, съобщи БГНЕС.

След като я заплати, Харалампиев следва да бъде освободен, в случай че не бъде арестуван на друго съображение.

Адвокатът му Николай Кокинов намира определението на апелативните спецмагистрати за заслужено. „ В последна сметка, след 18 дни изтича оптималният период за задържане “, сподели Кокинов. На въпрос дали ще бъде импортирана гаранцията от 100 хиляди лв., Кокинов заяви, че околните на Харалампиев ще събират пари от познати и родственици, и ще внесат сумата.

Припомняме, че в края на октомври 2018 година Харалампиев бе задържан след следствие на корупционна скица за нелегално издаване на уверение за българско поданство, а при спецакцията в организацията арестувани бяха общо над 20 души. Обвиняемите обаче бяха редуцирани до четирима, а от тях единствено Харалампиев и секретарят на организацията Красимир Томов бяха арестувани под стража. В края на предишния месец спецсъдът остави в ареста някогашния началник на ДАБЧ, откакто той за първи път изиска по-лека мярка за неотклонение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР