Бившият шеф на Бенетон и Рено във Формула 1 Флавио

...
Бившият шеф на Бенетон и Рено във Формула 1 Флавио
Коментари Харесай

Бриаторе: Алонсо е на същото ниво като Шумахер

Бившият началник на Бенетон и Рено във Формула 1 Флавио Бриаторе съпостави Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо. Дон Флавио е работил и с двамата, като е бил част от първите две международни трофеи в кариерата на Михаел, и двете на Фернандо.

" Шумахер или Алонсо? Трудно е да се каже кой е по-добрият, същото като при Меси и Роналдо. Алонсо е по-малко прочувствен от Шумахер. Ако приказваме за работа с механиците, тогава и двамата накараха всички да работят до краен лимит. Алонсо е ротвайлер, в никакъв случай не се отхвърля. Спомням си Гран при на Сан Марино през 2005 година, тогава Алонсо завоюва, а Шумахер стана втори. Михаел караше компактно зад Алонсо 15-20 обиколки и двамата не направиха неточност. Страхотно пилотиране ”, разяснява Бриаторе.

“Като цяло двамата са много идентични. За мен Алонсо и Шумахер са водачи от едно равнище. Бих желал да видя Фернандо още веднъж във Формула 1, в един от тимовете, който има почти 50 % късмет да завоюва шампионата. Лошото е, че няма доста от тях. Всъщност са единствено три: Мерцедес, Ферари, Ред Бул. Ако Алонсо се върне, той ще се бори за купата. Сто % имам вяра в това ", съобщи Бриаторе. /formula1.sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР