Бившият шеф на БАБХ проф. Пламен Моллов не е открит

...
Бившият шеф на БАБХ проф. Пламен Моллов не е открит
Коментари Харесай

Бившият шеф на БАБХ не се яви пред антикорупционната комисия в НС

Бившият началник на БАБХ проф. Пламен Моллов не е открит от Парламентарната комисия по антикорупция . Toва разгласи ръководителят ѝ Михаил Камбарев, представен от.

И двата му телефона били изключени.

От Университета по хранителна индустрия, където Моллов работи, съобщили, че той е в отпуск до края на месеца.

Ректорът на Университета по хранителни технологии трябваше да бъде изслушан в антикорупционната комисия на Народното събрание по отношение на обвиняванията на шефа на БАБХ Христо Даскалов.

"След като създадем чуването, вероятно бихме сезирали прокуратурата, само че би трябвало да съберем съответните данни ". Това съобщи Константин Бачийски, народен представител от „ Продължаваме Промяната “ и член на Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията, по отношение на чуването на проф. Пламен Моллов по отношение на медийно изнесени записи и изказвания за корупционно предложение към изпълнителния шеф на БАБХ проф. доктор Христо Даскалов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изслушването на Моллов е заложено като втора точка в дневния ред на комисията. Бачийски обаче разяснява пред публицисти, че не чака той да се яви на съвещанието.

„ Не съм сигурен, по-скоро се колебая, защото разбрах през вчерашния ден, че внезапно, внезапно, е излязъл в отпуск “, разяснява депутатът. Според него това обаче не е опрощение, тъй като, по думите му, по Конституция жителите са длъжни да оказват подпомагане и да се явяват пред комисиите на Народното събрание. Бачийски счита, че Моллов се тормози от въпросите, които ще му зададат депутатите.

Депутатът от Политическа партия изясни, че Даскалов е сезирал ДАНС и ГДБОП за диалога с Моллов. Не му е известно прокуратурата да прави инспекция.

Името на Пламен Моллов бе забъркано в абсурда с предложение на потенциялен рушвет на шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов по отношение на фитосанирарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево. В петък изтече неизвестен аудио запис, изпратен до медиите, с пояснението, че на него е записан диалогът за предложение на рушвет. Записът бе съпроводен от стенограма на наличието му и се твърди, че е извършен сред шефа на БАБХ Христо Даскалов и лице с фамилия "Моллов ".

Пламен Моллов от своя страна дефинира това като "фалшива вест ".

"Управляващите очевидно се намират в каскада от кавги и затъват в рецесиите, които сами сътвориха. Вероятно по тази причина е комфортно да се търсят благоприятни условия да бъдат забъркани персони с потвърдена професионална известност, за да се отклони публичното внимание от неспособността и неразбирането им на характерните механизми и правила на държавното ръководство ", написа в позиция до медиите Бившият началник на БАБХ.

Пламен Моллов бе отпред на БАБХ по време на кабинета "Орешарски ". Преди седмици стана ясно, че той е в инициативния комитет, който основава партия "Български напредък " на Стефан Янев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР