Бившият шеф и ментор на Фернандо Алонсо в Рено Флавио

...
Бившият шеф и ментор на Фернандо Алонсо в Рено Флавио
Коментари Харесай

Бриаторе защити Алонсо от думите на Хорнер

Бившият началник и наставник на Фернандо Алонсо в Рено Флавио Бриаторе намира за необичайно това, че няма различен тим, който да предложи на испанеца да остане във Формула 1. Двукратният международен първенец наподобява изчерпа своето самообладание в Макларън, които по този начин и не съумяха да му дават шампионска кола. От 2015 насам най-хубавото му достижение е пето място, което той извоюва на старта на тазгодишната акция в Австралия.

" Ясно е решението на Фернандо – какъв е смисълът да се бориш за седмо или осмо място " показа Бриаторе пред Гадзета дело Спорт. " Пилотът си губи мотивацията. Странно е, че в сегашната Формула 1 не се намира място за подобен надарен играч като Алонсо ".

Бриаторе е на мнение, че е изцяло разбираемо решението на Алонсо да напусне спорта към този момент, поради рестриктивните мерки пред неговите абмиции. Италианецът отбрани Фернандо от думите на Крисчън Хорнер, който беше декларирал, че ветеранът провокира безпорядък в тима си.

" Ако има тим, който не може да се оправя с водачите, то това е Ред Бул. Тъкмо по тази причина си потегля Даниел Рикардо ".

" Фернандо караше за мен. Той популяризира отбора на Рено, беше образец за своите съотборници и справочник за механиците ".

След като Алонсо разгласи своето решение, упованията са той да подпише с Инди Кар, само че Бриторе е на мнение, че вариантите пред испанеца остават отворени.

" Да изчакаме и да забележим. Първо има да довършва сезона във Ф1, както и сезона в Световния шампионат за устойчивост. Ще го схвана, в случай че има потребност от отмора. Така или другояче е прекомерно рано да се приказва за " довиждане ". Във Ф1 нещата се трансформират доста бързо. Никога не би трябвало да казваш " в никакъв случай ".

Flavio says it's " strange " Alonso can't get a drive... https://t.co/6SbRQmNLt5
— Racing Fanatic (@RacingFanaticF1) 16 август 2018 година Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР