Бившият шампион в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 КО)

...
Бившият шампион в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 КО)
Коментари Харесай

Тайсън Фюри прогнозира: Паркър ще победи Джошуа

Бившият първенец в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 КО) счита, че първенеца на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) ще завоюва идната борба за сливане на купите против първенеца на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО).

Паркър е считан за безспорен новобранец в тази среща, като доста хора даже чакат английската суперзвезда да завоюва дуела с безапелационен нокаут.

Фюри, който от много време хвали боксовите качества на Паркър, чака новозеландецът да записва най-голямата победа в професионалната си кариера.

"Ако бъде почтен, считам че Паркър ще победи Антъни Джошуа. Той е млад и упорит, има бързи ръце, удря мощно и се бие чудесно против съперниците, които стоят неподвижни и нямат нужната подвижност. Другото нещо е, че в никакъв случай не съм срещал австралиец или новозеландец, който да бъде толкоз твърд - те са корави като дърво ", съобщи Тайсън Фюри.

Интересното в тази ситуация е, че победа за Джоузеф Паркър сигурно ще бъде огромен удар за Фюри, защото възможна борба с Антъни Джошуа ще бъде едно от най-големите събития за английския бокс и един от най-големите дуели в тежка категория от доста години насам, а в случай че един от двамата допусне загуба преди те да се срещнат, без подозрение това ще отнеме от блясъка на този конфликт.

29-годишният Тайсън Фюри е отвън кръга към този момент над две години. За последно той се качи на кръга през ноември 2015-та година, когато победи Владимир Кличко и лиши всичките му шампионски трофеи в тежка категория. След това обаче британеца оваканти тези оценки, с цел да се концентрира върху психическото си здраве, а в следствие загуби и боксовия си лиценз, откакто призна за използването на наркотични субстанции.

В края на този месец (януари 2018-та) обаче се чака Британския боксов ръб по контрола (BBBofC) да прегледа случая на Фюри и неговият лиценз да бъде върнат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР