Бившият шампион в средна категория Робърт Уитакър (21-5 MMA, 12-3

...
Бившият шампион в средна категория Робърт Уитакър (21-5 MMA, 12-3
Коментари Харесай

Уитакър надви Тил в оспорван сблъсък на бойния остров на UFC

Бившият първенец в междинна категория Робърт Уитакър (21-5 MMA, 12-3 UFC) реализира огромна победа по пътя си към възвръщане на купата, надделявайки над английската звезда Дарън Тил (18-3-1 MMA, 6-3-1 UFC) с единомислещо съдийско решение (48-47) в главната борба на третата галавечер на UFC на бойния остров. Австралиецът направи задоволително, с цел да убеди съдиите в превъзходството си, само че Тил заслужава доста похвали за провалите, които нанесе върху противника. Уитакър остава първи кандидат за шампионския пояс на Израил Адесаня, до момента в който Тил евентуално ще се свлече от шестото място в ранглистата, въпреки да няма от какво да се срами след представянето си довечера.

STOP SCROLLING

Robert Whittaker's impression of Darren Till's feints is all you need to see right now #UFCFightIsland3 pic.twitter.com/62zJN9R1FB
— UFC on BT Sport (@btsportufc) July 26, 2020 Невероятно засрещане с ляв лакът на Дарън Тил наклони везните в негова изгода при започване на първия рунд в миг, когато Уитакър към този момент бе нанесъл два сполучливи леви прави. Двамата гледаха да бъдат внимателни и да не се впускат в комбинации, а в калкулирани офанзиви с няколко секунди пауза. Тил натика някогашния първенец до оградата и се опитваше да бъде по-активен в последните 2 минути от рунда, до момента в който австралиецът правеше несполучливи удари с огромно размахване на лявата ръка.

Уитакър пласира няколко лоукика, а след това и хубаво ляво кроше, с цел да повали съперника си и за първи път в борбата да завоюва явно преимущество. Граунд-енд-паундът на австралиеца вършеше работа, въпреки Тил ловко да се стремеше да се защищити от тил. Двамата рестартираха в стойка, а Уитакър се задоволяваше със стоене на отдалеченост и няколко лоукика, тъй като знаеше, че е направил задоволително да завоюва рунда. Статистиката показваше изрично, че някогашният първенец има преимущество в ударите от 38-4.

В третата част на борбата Уитакър беше доста по-отпуснат и по-агресивен, въпреки да не рискува с комбинации, а единствено с епизодични удари към главата на съперника. Тил всякога показваше, че не е засегнат, само че продължаваше да изостава във връзка с статистиката.

И двамата разчитаха на доста ескиважи, само че Уитакър успяваше да пласира външни лоукикове по водещия крайник на противника, с което стратегически го нараняваше. Избухване с комбинации от крошета на Тил като че ли за миг разклати австралиеца, само че той остана на краката си. Уитакър обаче бе този, който пласира две положителни десни крошета до края на рунда и се постара да го приключи на високо движение.

За разлика от предварителните упования, някогашният първенец не бе наложил доста преимущество преди петия рунд и можеше умерено да се счита, че в случай че Тил завоюва последната част, ще завоюва и борбата. Предпазливостта обаче още веднъж бе главната линия на двамата бойци, които прекараха главната част от рунда в средата на клетката. Уитакър нанесе няколко лоукика по водещия крайник на Тил и очевидно го нараняваше, само че това не водеше до нещо по-съществено. Британецът разкървави лявото ухо на съперника си с лакът, само че някогашният първенец реализира тейкдаун в последните 30 секунди на рунда. Сирената обаче се намеси и двамата подвигнаха победоносно ръце, само че след съобщаването на съдийските карти празнуваше единствено Уитакър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР