Бившият шампион Спартак (Москва) ще трябва да играе квалификации за

...
Бившият шампион Спартак (Москва) ще трябва да играе квалификации за
Коментари Харесай

За малко Спартак да се размине с ШЛ

Бившият първенец Спартак (Москва) ще би трябвало да играе квалификации за влизане в групите на Шампионската лига, откакто в последния кръг на съветското състезание беше преместен от второто място от ЦСКА (Москва), а и като нищо щеше да падне и до четвърто. Спартаковци изгубиха с 0:1 от Динамо (Москва) в столичното дерби и останаха трети, а по същото време отборът на Георги Миланов надделя Анжи с 2:1 вкъщи и финишира зад първенеца Локомотив (Москва).

Българинът се появи като промяна за последните пет минути, в които резултатът към този момент беше завършен. Това беше последната среща за Миланов, защото треньорът Виктор Гончаренко разгласи публично, че клубът няма да възобнови изтичащия му договор.

Ганчаренко: Понтус Вернблум и Георгий Миланов тъкмо покинут клуб.
— ПФК ЦСКА Москва (@pfc_cska) May 13, 2018
Последен мач за сегашния си тим Кубан изигра и Ивелин Попов, който е преотстъпен от Спартак. Националът ни и неговите сътрудници разрушиха фантазиите на Краснодар, откакто стигнаха до 1:1 на непознат терен, лишавайки домакините от класиране за ШЛ. Всичко вървеше по проект за Краснодар, който водеше в резултата до 87-ата минута и към този момент се виждаше по какъв начин заема трето място в крайното класиране за сметка на Спартак. Тогава обаче Сердар Азмун вкара с глава за крайното 1:1. В съветското състезание при тъждество в точките преимущество има тимът с повече победи, а в тази ситуация “биковете” щяха да имат с една повече от Спартак.

Всё! Ничейный счет 1:1 в заключительной игре сезона #КраснодарРубин. Мы завершаем чемпионат на четвертом месте, дающем право сыграть в Лиге Европы в сезоне 2018/2019. Спасибо всем за поддержку! Впереди новые высоты! pic.twitter.com/nPNhnQR7gx
— FCKrasnodar (@FCKrasnodar) May 13, 2018
В последна сметка Краснодар ще се подвизава в Лига Европа дружно със Зенит, който в последния мач на Роберто Манчини разгроми изпадналия СКА-Хабаровск с 6:0.

Добре се показа и Михаил Александров, който направи асистенция при триумфа на своя Арсенал (Тула) с 2:0 над първенеца Локомотив (Москва).

В същото време Амкар на Петър Занев и Анжи отиват на плейофи за избавяне против противници от долната дивизия. Другият непосредствено изпадащ от елита е Тосно, който обаче завоюва Купата на Русия и би трябвало да играе в ЛЕ. Това обаче може и да не стане, тъй като клубът има проблем с лицензирането за евротурнирите.

РЕЗУЛТАТИТЕ

В ШЛ ще играят:
Локомотив (М)
ЦСКА (Москва)
Спартак (Москва) (квалификации)

В Лига Европа ще играят:
Краснодар
Зенит

На бараж за оцеляване:
Амкар
Анжи

Директно изпадат:
Тосно
СКА-Хабаровск

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ Премиер Лига 30 кръг, неделя 13 май  Спартак (Москва) 0:1краен резулат  Динамо (Москва)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР