Бившият шампион по бокс в тежка категория Виталий Кличко вдига

...
Бившият шампион по бокс в тежка категория Виталий Кличко вдига
Коментари Харесай

Братята Кличко на оръжие, ще защитават Украйна

Бившият първенец по бокс в тежка категория Виталий Кличко подвига оръжие дружно с брат си и сътрудник на кръга Владимир Кличко. Двамата оповестиха, че ще се бият за Украйна след началото на съветската военна експанзия, заяви Ройтерс.

Виталий Кличко е кмет на украинската столица Киев от 2014 година

„ Нямам различен избор, би трябвало да го направя. Ще се удрям за Украйна “, сподели 50-годишният Кличко, прочут като „ доктор Железния пестник “ от боксовите му мачове.

Виталий Кличко увери, че главният му приоритет е да работи с полицията и военните сили за поддръжка на сериозната инфраструктура, в това число доставката на електричество, газ и вода за жителите. Според него цивилните мъже също са подготвени да пазят Киев като бойци.

„ Вярвам в Украйна, имам вяра в моята страна и имам вяра в моя народ “, сподели Виталий Кличко.

Бившият първенец в тежка категория Владимир Кличко влезе в армията на Украйна като резервист по-рано този месец. Любовта към родината му го води и му дава сили да я пази. В първия ден на военните офанзиви, той написа в Linked In: 

" Украинският народ счита съветската нация за свои братя, само че ние сме мощни и ще останем правилни на себе си в това извънредно тестване ".

 

И продължава: " Но: Демокрацията е нежен режим. Демокрацията не може да се защитава; тя се нуждае от волята на жителите, от ангажираността на всички. И няма народна власт без демократи. "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР