Бившият шампион от Формула 1 Ники Лауда си върна контрола

...
Бившият шампион от Формула 1 Ники Лауда си върна контрола
Коментари Харесай

Ники Лауда си върна контрола над авиокомпания Niki

Бившият първенец от Формула 1 Ники Лауда си върна контрола над учредената от него самолетна компания " Ники " (Niki), откакто е показал по-добра оферта от другите претенденти, измежду които бе и IAG, притежателят на " Бритиш еъруейс ".

Според " Ройтерс " пред онлайн малкия екран на таблоида " Остерайх " Лауда е декларирал, че е приел да не огласява сумата, която ще заплати. Компанията IAG бе предложила 20 милиона евро плюс 16.5 милиона евро добавена ликвидност, с цел да трансформира " Ники " в част от нискоразходната си Vueling.

Австриецът е добавил, че желае да стартира диалози с личния състав на самолетната компания колкото се може по-скоро, с цел да бъдат възобновени полетите през март.

Продажбата на изпадналата в съществени усложнения " Ники " на IAG се провали преди дни, откакто на две места съдът реши, че процедурата по неплатежоспособност би трябвало да се трансферира от Германия в Австрия. По този метод се откри опция и за Лауда и " Райънеър " да подадат предложения за превозвача, който до неотдавна бе част от провалилата се немска авикомпания " Еър Берлин " (Air Berlin). Кредиторите на " Ники " заседаваха дълготрайно в понеделник и взеха решение след среднощ.

Тази заран назначените от съда админи на самолетната компания оповестиха, че изборът е паднал върху " Лаудамоушън " (Laudamotion GmbH) и че чакат скоро това да бъде завършено и юридически.

Ники Лауда основа самолетната компания, носеща неговото име, през 2003г. и я продаде на " Еър Берлин " през 2011 година Във вторник той уточни, че е съумял да резервира 15 самолета и че всички чиновници (през декември те бяха към 1000) могат да се надяват, че ще запазят местата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР