Бившият шампион на US Open Марин Чилич пропиля цели девет

...
Бившият шампион на US Open Марин Чилич пропиля цели девет
Коментари Харесай

Обрат като от приказките: Щруф спаси 9 мачбола и подчини бивш шампион от Шлема!

Бившият първенец на US Open Марин Чилич пропиля цели девет мачбола, с цел да загуби от международният номер 25 Ян-Ленард Щруф след същински тенис трилър на шампионата от сериите АТП 250 в Хонг Конг. Мачът продължи 3 часа и 6 минути на централния корт на Виктория Парк – 6:3 6:7 6:7. Това бе първи дуел за някогашният номер три в света от юли месец, когато игра за последно. През цялата предходна година, Чилич бе придружен от травми, като съумя да изиграе единствено 2 мача общо и това го извади даже от топ 600, където все още заема 674-та позиция.

Мачът стартира равностойно, като двамата състезатели печелеха подаванията си относително елементарно до 3:2. Тогава, Чилич подвигна оборотите и доближи до първи благоприятни условия за пробив, като съумя да се възползва и да излезе напред в резултата. Окрилен от направеният брейк, при 5:2 хърватина още веднъж имаше късмет, който към този момент се явяваше и сетбол, само че Щруф стисна зъби и съумя да измъкне подаването си. В последна сметка, Чилич затвори сета на личен сервиз след 44 минути игра – 6:3.

Чилич продължи да постанова превъзходството си и през вторият сет, когато направи пробив в третият гейм и излезе едни гърди напред. При 4:2, хърватинът осъществя нов брейк и към този момент беше единствено на един сервиз гейм от успеха, когато и настъпи същинската драма. Щруф върна първият пробив относително елементарно и понижи изоставането си в сета. Когато, Чилич сервираше за повторно да завоюва мача, пропиля цели пет мачбола и позволи да бъде продънен и резултата да стане 5:5 за негово голямо злощастие. Хърватинът допускаше немислими неточности на точките за продобиване на мача, които му костваха успеха и сета, който, в последна сметка, беше извоюван от Щруф в тайбрек – 7:6(4)

След трагичните събития в края на втората част, международният номер 25 продължи самодейността и в третия сет и осъществя брейк още в първият гейм. Чилич, въпреки всичко откри сили да го върне след съкрушителните събития и се върна в битката за мача. Драмата обаче не беше до тук, когато при 6:5, хърватинът още веднъж имаше три мачбола, единствено че на сервиз на германеца. Германецът обаче сподели за следващ път нерви от стомана и се избави, с цел да си обезпечи нов тайбрек. Драматичните събития не липсваха и в тайбрека, когато Чилич имаше още един мачбол при 6:7 точки, който още веднъж беше прахосан и в последна сметка, Щруф осъществя минипробив при 7:7 и нанесе извънредно съкрушително проваляне на завръщащия се от травма някогашен първенец от Шлема след над 3 часа игра.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР