Бившият шампион на Световната боксова асоциация (WBA) и Световния боксов

Бившият шампион на Световната боксова асоциация (WBA) и Световния боксов ...

Микел Кеслер окончателно обяви пенсионирането си.


Бившият шампион на Световната боксова асоциация (WBA) и Световния боксов съвет (WBC) в супер средна категория Микел Кеслер окончателно обяви своето пенсиониране от спорта.

През пролетта на миналата година Кеслер съобщи, че се завръща в спорта и започва активни тренировки. През август той прекара една седмица в Швеция, където направи няколко спаринг срещу с Ерик Скоглунд, а тези, които наблюдаваха битките, възкликнаха, че старият викинг се е завърнал.

В края на лятото Кеслер обяви, че завръщането му на ринга ще се състои на 11-ти ноември в Хернинг, Дания, а негов опонент ще бъде Алексис Ангуло, но след това срещата пропадна, след като Келсер обяви, че страда от болест наречена борелия и че няколко месеца ще се лекува.

Последваха няколко месеца мълчание, но сега датчанинът официално обяви своето оттегляне от спорта: "Просто не мога да намеря мотивация да премина през всичко това", заяви Кеслер.

„Викингът“ от Копенхаген за последно се би през 2013-та година, като загуби срещата си реванш с Карл Фроч, а през 2015-та година за първи път обяви пенсионирането си. Кеслер се оттегля от света на бокса с професионален рекорд от 46 победи (35 с нокаут) и едва 3 загуби.

Източник: gong.bg