Бившият шампион на Световната боксова асоциация (WBA) и Световния боксов

...
Бившият шампион на Световната боксова асоциация (WBA) и Световния боксов
Коментари Харесай

Микел Кеслер окончателно обяви пенсионирането си

Бившият първенец на Световната боксова асоциация (WBA) и Световния боксов съвет (WBC) в супер междинна категория Микел Кеслер дефинитивно разгласи своето пенсиониране от спорта.

През пролетта на предходната година Кеслер заяви, че се завръща в спорта и стартира дейни тренировки. През август той прекара една седмица в Швеция, където направи няколко спаринг против с Ерик Скоглунд, а тези, които следиха борбите, възкликнаха, че остарелият викинг се е завърнал.

В края на лятото Кеслер разгласи, че завръщането му на кръга ще се състои на 11-ти ноември в Хернинг, Дания, а негов конкурент ще бъде Алексис Ангуло, само че по-късно срещата пропадна, откакто Келсер разгласи, че страда от болест наречена борелия и че няколко месеца ще се лекува.

Последваха няколко месеца безмълвие, само че в този момент датчанинът публично разгласи своето отдръпване от спорта: "Просто не мога да намеря мотивация да мина през всичко това ", съобщи Кеслер.

„ Викингът “ от Копенхаген за последно се би през 2013-та година, като загуби срещата си реванш с Карл Фроч, а през 2015-та година за първи път разгласи пенсионирането си. Кеслер се отдръпва от света на бокса с професионален връх от 46 победи (35 с нокаут) и едвам 3 загуби.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР