Бившият селекционер Свен-Горан Ериксон разкри, че е диагностициран с нелечим

...
Бившият селекционер Свен-Горан Ериксон разкри, че е диагностициран с нелечим
Коментари Харесай

Свен-Горан Ериксон: Остава ми най-много година живот

Бившият селекционер Свен-Горан Ериксон разкри, че е диагностициран с нелечим рак и му остава най-вече година живот. 75-годишният швед бе първият задграничен треньор на британския народен тим, а в дългата си кариера е водил още отборите на Бенфика, Рома, Фиорентина, Лацио, Манчестър Сити, Мексико и други.


" Ще се боря с заболяването, до момента в който мога. Заболяването е съществено. В най-хубавия случай, имам още година, в най-лошия - доста по-малко. Невъзможно е да е каже тъкмо, само че е по-добре да не мисля за това ", разяснява Ериксон, който заведе " Златното потомство " на Англия на три следващи четвъртфинала на Мондиал 2002 и 2006 и Евро 2004. " Опитвам се да излъжа съзнанието си, тъй като е доста елементарно човек да потъне в отрицателни мисли и да не излиза от у дома. По-добре е да се опитам да видя позитивните неща и да не се предавам ", добави шведът, чиято треньорска кариера продължи 42 години.

В сбирката си от извоювани титли Ериксон има Купата на УЕФА, две Купи на Италия, три трофеи на Португалия, купата на Италия, две Купи на Португалия, КНК, Суперкупата на Европа, две Купи на Швеция и сребърните медали от Купата на европейските първенци през 1990 година, когато Бенфика губи финала от Милан. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР