Бившият селекционер на националния отбор по волейбол на България Пламен

...
Бившият селекционер на националния отбор по волейбол на България Пламен
Коментари Харесай

Пламен Константинов и Локо Новосибирск допуснаха първа загуба за сезона

Бившият селекционер на националния тим по волейбол на България Пламен Константинов и воденият от него Локомотив Новосибирск позволи първа загуба в съветската Суперлига. Волейболистите на Константинов се бореха до край, само че в последна сметка отстъпиха като посетители на Зенит Санкт Петербург с 2:3 (25:19, 13:25, 21:25, 30:28, 13:15) в среща междинния 6-ти кръг съветското състезание. Това беше първа загуба за Локомотив в шампионата, само че втора поредна след тази от гранда Зенит Казан в полуфиналната фаза в шампионата за Купата на Русия в неделя.

Най-резултатни за Локомотив станаха влезлият като запаса Сергей Савин (1 блок, 48% успеваемост в офанзива и 58% положително посрещане) и Дмитрий Щербинин (3 блока и 67% успеваемост в атака) осъществиха 15 и 13 точки, само че и техните старания не бяха задоволителни за триумфа.

За домакините от Зенит над всички бе немският диагонал и звезда Георг Гроцер със страхотните 26 точки (3 блока, 1 ас и 52% успеваемост в атака) за успеха.

Въпреки провалянето, "железничарите " остават отпред във краткотрайното класиране с 15 точки след 5 победи и 1 загуба, колкото има и 2-ия Динамо Москва, само че с точка по-малко. Зенит пък е 7-ми с 3 победи, 2 загуби и 9 точки, само че и мач по-малко. В идващия 7-ми кръг възпитаниците на Константинов гостуват точно на Динамо. Дербито на кръга е в събота, 23 ноември, от 17:00 часа българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР