Бившият селекционер на Италия Роберто Манчини разкри какво го е

...
Бившият селекционер на Италия Роберто Манчини разкри какво го е
Коментари Харесай

Манчини разкри причините за напускането си

Бившият селекционер на Италия Роберто Манчини разкри какво го е предиздвикало да напусне поста си. Той даде сензационно изявление пред " Ла Република ", в което атакува президента на локалната федерация Габриеле Гравина. Манчини удостовери тиражираните информации, че спор сред двамата е повода за изненадващата оставка на наставника, който изведе " Скуадра адзура " до европейската купа през лятото на 2021 година.

" Обясних на Гравина, че през последните няколко месеца се нуждаех от поддръжка и успокоение, само че той не ми ги обезпечи, тъй че аз си подадох оставката. Не съм направил нищо, с което да си заслужа рецензиите. Просто си подадох оставката и разгласих, че това е моят избор. Поех цялостна отговорност за решението си и не се скрих. Говорих с Гравина и се пробвах да му обясня аргументите за моя избор. Никога не съм си разрешавал да упреквам никого, а в този момент сочат мен като отговорен. Трябваше ли да го направя по-рано? Може би, само че напуснах националния отбор 25 дни преди идващия му мач, а освен 3 дни преди този момент. Мисля, че постоянно съм бил обективен през годините.

Виждали ли сте в миналото президент на федерация да се пробва да сменя помощниците на своя селекционер? Гравина се стремеше в продължение на година да направи промени в моя щаб. Опитах се да му кажа, че може да добави не повече от две нови лица, само че не и да отстрани двама членове от колектив, който работи добре и е реализирал триумфи. Ако не друго, то аз съм индивидът, който би трябвало да взема решение дали да заменя някого от моя щаб. Гравина от известно време виждаше нещата много друго от мен. Затова той трябваше да ме освободи. Вместо това той се възползва от обстановката, че на някои от асистентите ми им изтичаха договорите. Разбира се, че можех да бъда по-твърд, само че мислех, че самичък ще проумее какви ги прави.

Той можеше да ме задържи, в случай че беше поискал. Един негов знак щеше да е задоволителен. Но истината е, че Гравина не искаше да остана и тази обстановка продължи месеци наред. Той обаче ще бъде запомнен като президента, спечелил европейската купа, а не поради грешките си. Поисках да бъде отстранена клаузата, посредством която можеха да ме освободят, в случай че не се класираме за Евро 2024, единствено с цел да имам успокоение през идващите няколко месеца. Разбира се, че щях да си потегли, в случай че нещата не тръгнат добре и не успеем да се класираме. Щях да напусна още след изгубения плейоф за Мондиал 2022, само че от федерацията ме помолиха да остана. Това бяха пет невероятни години, а Евро 2020 ще остане най-хубавият ми спомен от този интервал ", обясни обстановката Манчини.
 Изненада: Манчини подаде оставка като народен селекционер на Италия!
Изненада: Манчини подаде оставка като народен селекционер на Италия!

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР