Бившият селекционер на Италия Марчело Липи заяви, че Италия знае

...
Бившият селекционер на Италия Марчело Липи заяви, че Италия знае
Коментари Харесай

Марчело Липи: Ще превърнем проблемите в позитивна енергия

Бившият селекционер на Италия Марчело Липи съобщи, че Италия знае по какъв начин да трансформира " цялата неразбория в положителна сила ".

" Знаете ли за какво спечелихме международната купа през 2006 и 1982 година, когато всичко беше против нас? Защото бяхме мощни, разяснява наставникът пред " Гадзета дело Спорт ". - В противоположен случай щяхме да се стопим като сняг на слънце. Ние превърнахме цялата неразбория в положителна сила. Казахме си: " А, да. Сега ще ви покажем ".

Липи показа, че се тормози по какъв начин рецесията ще се отрази италианския футбол и по-малките тимове: " Надявам се тези, които взимат решения, да мислят за аматьорския футбол, който рискува да изчезне. Надявам се, че ще го защитят. Елитнитните клубове сигурно ще станат по-малки, само че в последна сметка това може да не е толкоз неприятно.

Играчите ще одобряват обстановката. Ние сме карани да имаме вяра, че футболистите са капризни и богати, че мислят единствено за пари, коли и красиви дами. Малцина са тези, които имат такава обществена отговорност като футболистите. Мразя тези, които вършат дарения и незабавно го афишират във вестниците. Играчите го вършат без гласност ".

Marcello #Lippi: " Cara #Italia, ti voglio come nel 2006. #Zaniolo? Come #Totti " https://t.co/dCUKbHmGTH
— Andrea Fabris (@andreafabris96) April 7, 2020
Специалистът разяснява и обстановката с възобновяването на Серия А: " Само когато се стигне до нула заразяване. Няма значение дали е пред аудитория или на празни трибуни. Проблемът е, че няма по какъв начин да е невероятно да се случи нещо, в случай че тим, към 50 индивида общо, пътува и се среща с хора.

Само когато тази война е спелена, шампионата може да бъде възобновено. И от 26-ти кръг, без плейофи и други формати. Първенствата и Купите би трябвало да завършат. Не би трябвало да стартира нов сезон преди да завърши този. Следващият ще би трябвало да стартира по-късно. Ще има повече мачове през седмицата, няма значение ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР